MSD stopper fase 3-studie på prostatakreft

Sjekkpunkthemmeren Keytruda forbedret ikke tilstanden til pasienter med metastatisk hormonsensitiv prostatakreft, men lykkes i en annen studie på galleveiskreft. 
UAVHENGIG ANBEFALING: Avlysningen kommer etter at en uavhengig dataovervåkingskomité har gjennomgått dataene fra en planlagt interimsanalyse. | Foto: MSD / PR
UAVHENGIG ANBEFALING: Avlysningen kommer etter at en uavhengig dataovervåkingskomité har gjennomgått dataene fra en planlagt interimsanalyse. | Foto: MSD / PR

Fase 3-studien på pasienter med metastatisk hormonsensitiv prostatakreft blir stanset da den ikke bidro til forbedring i samlet overlevelse eller radiografisk progresjonsfri overlevelse hos deltagerne, skriver MSD i en pressemelding.

Keytruda, med virkestoffet pembrolizumab, ble brukt i kombinasjon med enzalutamid og androgen deprivasjonsterapi.

Avlysningen kommer etter at en uavhengig dataovervåkingskomité anbefalte å avlyse studien etter å ha gjennomgått dataene fra en planlagt interimsanalyse.

– Det finnes et betydelig udekket behov for behandling til pasienter med langtkommen prostatakreft, og resultatet til studien er en viktig påminnelse om at sykdommen fortsatt er vanskelig å behandle, uttaler visepresident for klinisk forskning Scot Ebbinghaus ved Merck Research Laboratories.

Lykkes på galleveiskreft

MSD melder samtidig at sjekkpunkthemmeren lykkes i en fase 3-studie på pasienter med inoperabel galleveiskreft. 

Keytruda ble brukt i kombinasjon med det som er standardbehandling kjemoterapi, gemcitabin og cisplatin.

Pasientene skal ha hatt statistisk signifikant og klinisk betydningsfull forbedring i samlet overlevelse sammenlignet med å bruke utelukkende kjemoterapi i førstelinjebehandling av avansert eller inoperabel galleveiskreft. 

Resultatene fra studien skal presenteres på et kommende medisinsk møte og vil bli sendt til regulatoriske myndigheter, ifølge MSD. 

Sikkerhetsprofilen i begge studiene skal ha vært den samme som er observert i tidligere studier på Keytruda. 

Sjekkpunkthemmeren er godkjent til totalt 30 indikasjoner i USA, fordelt på 19 ulike kreftformer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også