Pensjonsfond selger seg ned i PCI Biotech etter aksjehopp

Verdien på aksjen til PCI Biotech har steget med 140 prosent den siste uken. Tines pensjonsfond har nå solgt deler av sine eierandeler.
OPP OG NED: PCI Biotechs aksje har steget, og nå har pensjonskassen MP pensjon valgt å selge en stor andel av sine aksjer i selskapet Ronny Skuggedal leder. | Foto: PCI Biotech
OPP OG NED: PCI Biotechs aksje har steget, og nå har pensjonskassen MP pensjon valgt å selge en stor andel av sine aksjer i selskapet Ronny Skuggedal leder. | Foto: PCI Biotech

Tines pensjonskasse, MP pensjon, har inntil nylig vært den nest største aksjonæren i det børsnoterte biotekselskapet PCI Biotech. 

Etter et hopp i aksjekursen på hele 140 prosent den siste uken, har pensjonsfondet valgt å selge deler av sine eierandeler i selskapet. 340 000 av pensjonsfondets 2 185 801 aksjer har blitt solgt. 

Dette gjør at MP pensjon nå eier 4,9 prosent av PCI Biotech og nå er tredje største aksjonær i selskapet. MP pensjon krysset med det 5 prosents grensen, siden de satt på 5,86 prosent tidligere, og salget påkrevde derfor en flaggmelding på Oslo Børs. 

Største aksjonær er mange-milliardæren Erik Must som eier 10,48 prosent gjennom investeringsselskapet Fondsavanse AS. 

Nest størst er nå Kjetil Myrlid Aasen, som ifølge Finansavisen tjente 600 millioner kroner på salget av Melin Medical i 2017. Han eier 5,45 prosent av PCI Biotech gjennom Myrlid AS, og har investeringer i en rekke andre teknologi- og biotek-selskaper.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også