Eli Lilly vedgår behov for lavere insulinpriser

Debatten om insulinpriser har blusset opp igjen i USA etter at en falsk Twitter-melding fikk Eli Lillys aksjekurs til å synke. Nå sier selskapets sjef at han ser behovet for lavere priser.
Eli Lilly-sjef David Rick uttalte seg nylig om debatten om insulinprisen i USA. – Det understreker sannsynligvis at vi har mer arbeid å gjøre for å senke prisen på insulin for flere mennesker. | Foto: Eli Lilly PR
Eli Lilly-sjef David Rick uttalte seg nylig om debatten om insulinprisen i USA. – Det understreker sannsynligvis at vi har mer arbeid å gjøre for å senke prisen på insulin for flere mennesker. | Foto: Eli Lilly PR

Nylig meldte en falsk Eli Lilly-profil på Twitter at selskapet har besluttet å gjøre insulin gratis. Meldingen førte til aksjefall hos Eli Lilly, Novo Nordisk og Sanofi.

Hendelsen vekket til live debatten om priser på insulin i USA, der administrerende direktør David Ricks nylig kommenterte tematikken i et arrangement i regi av bransjemediet Stat News, skriver danske MedWatch.

Ricks påpekte at Eli Lilly skal ha sørget for å senke prisene i de siste årene. Samtidig poengterte han at også Novo Nordisk og Sanofi selger insulin i USA.

– Vi ønsker å gjøre vår del og arbeide med betalere i systemet for å yte hjelp til egenbetaling. Vi er åpne for tilbakemelding om hvordan vi kan forbedre kommunikasjonen. Vi har gjort tonnevis av ting, men det har tydeligvis ikke nådd igjennom støyen, sa Ricks.

– Det understreker sannsynligvis at vi har mer arbeid å gjøre for å senke prisen på insulin for flere mennesker.

Ifølge danske MedWatch er trolig årsaken til uttalelsen den nystartede debatten om insulinprisene, og at selskapet har tapt anseelse i kjølvannet av den falske Twitter-meldingen som startet det hele.

Både Eli Lilly og Novo Nordisk har stoppet all annonsering på Twitter etter hendelsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også