Alzheimer-selskapet Bioarctic utvider porteføljen med forskning på Parkinsons

Det svenske selskapet har en patent på en plattform-teknologi som kan transportere biologiske legemidler over blod-hjerne-barrieren.
BRYTER BARRIERER: Svenske Bioarctic og direktør Gunilla Osswald forsker på Parkinsons og Alzheimers. | Foto: Bioarctic
BRYTER BARRIERER: Svenske Bioarctic og direktør Gunilla Osswald forsker på Parkinsons og Alzheimers. | Foto: Bioarctic

Bioarctic investerer ytterligere i Parkinsons sykdom, skriver Life Science Sweden.

Ved hjelp av teknologien sin skal selskapet skal føre et antistoff som virker mot alfa-synuklein inn i hjernen til pasienter. Dette kan bryte blod-hjerne-barrieren.

Alfa-synuklein er et protein i hjernen som har koblinger opp mot Parkinsons sykdom.

– Bioarctics Brain Transporter-teknologi har potensial til å øke mengden antistoff som når hjernen og dermed effekten av biologiske behandlinger for ulike nevrodegenerative sykdommer. Vi er derfor veldig glade for nå også å kombinere denne teknologien med et antistoff i vår prosjektportefølje for Parkinsons sykdom, sier selskapets administrerende direktør Gunilla Osswald i en pressemelding ifølge Life Science Sweden.

Bioarctic har tidligere presentert data fra fase 3 Alzheimers-studier som ga gode svar for legemidelkandidaten lecanemab.

Tidligere har MedWatch omtalt at Roche ikke nådde opp i sine studier på et Alzheimers-middel, noe som utløste en reaksjon fra et annet svensk Alzheimer-selskap, Alzinova, som sier: – Vi ser at dette resultatet beviser og ytterligere styrker vår forskning

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også