Kinesisk biotekselskap lanserer inhalerbar koronavaksine

Det kinesiske selskapet Cansino Biologics har utviklet en koronavaksine man kan puste inn. De kinesiske myndighetene har nå innført den som boostervaksine.
BOOSTED: Denne mannen i Shanghai puster her inn boosterdosen sin. | Foto: Shanghai Media Group/AP/NTB
BOOSTED: Denne mannen i Shanghai puster her inn boosterdosen sin. | Foto: Shanghai Media Group/AP/NTB

I september godkjente de kinesiske helsemyndighetene Cansino Biologics inhalerbare koronavaksine til bruk som boosterdose. Nå mottar de første kineserne denne typen vaksine, ifølge Reuters.

Vaksinene er en versjon av selskapets adenovirus-baserte Covid-19 vaksine. Vaksinen blir levert gjennom å puste inn fra et apparat som ligner litt på en to-go kaffekopp.

– Kroppens første forsvarslinje er slimhinnene i respirasjonssystemet vårt. Vi vil at det skal være direkte stimulert for å forbedre immunitet og bruk av inhalerte vaksiner gjør det, sa medisinsk leder ved Shanghai United Family Hospital Pudong Zhao Hui til Reuters.

– Det er en stor gruppe mennesker som ikke har tatt vaksiner tidligere på grunn av sprøyteskrekk, mener medisinsk leder ved St Vincents Health Australia Erwin Loh, også overfor Reuters.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter