Foreslår nytt styre i Ultimovacs

Jónas Einarssons styre i Ultimovacs skal reduseres i antall, kommer det frem av nominasjonen før generalforsamlingen senere i vår.
FORSETTER: Jónas Einarsson er fortsatt ønsket av valgkomiteen i rollen som styreleder i Ultimovacs. | Foto: Vidar Sandnes
FORSETTER: Jónas Einarsson er fortsatt ønsket av valgkomiteen i rollen som styreleder i Ultimovacs. | Foto: Vidar Sandnes

«På grunn av den siste tidens utvikling og selskapets behov fremover, anbefaler valgkomiteen en reduksjon av styrets størrelse», heter det i brevet med anbefalinger signert av valgkomiteen i Ultimovacs, som består av Inven2-sjef Ole Kristian Hjelstuen, Jakob Iqbal fra Sundt-systemet og Hans Petter Bøhn, som blant annet er styreleder i PCI Biotech.

De anbefaler at styret i Ultimovacs burde bestå av de følgende personene etter generalforsamlingen den 18. april:

  • Jónas Einarsson (styreleder)
  • Kari Grønås

  • Henrik Schüssler

I tillegg foreslås Ketil Fjerdringen som et vikarmedlem.

Einarsson er administrerende direktør i Radforsk, som er Radiumhospitalets investerinsstiftelse. Radforsk eier omtrent 4,42 prosent av aksjene i Ultimovacs. Grønås er en biotek-konsulent med erfaring fra blant annet Algeta, og med flere styreplasser i norske livsvitenskapsbedrifter. Schüssler er administrerende direktør i Gjelsten Holding, som er største aksjonær i Ultimovacs.

Det tidligere styret i Ultimovacs inkluderte, i tillegg til de fire tidligere nevnte, Leiv Askvig, Eva S. Dugstad og Haakon Stenrød, samt at Fjerdringen hadde en fast styreplass.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også