Ytterligere kutt i Pfizer Norge – medisinsk direktør slutter

Medisinsk direktør Erik Hjelvin har jobbet i Pfizer i over 13 og et halvt år. Nå er det over for ham og flere kolleger i medisinsk avdeling. 
OVERGANG: – Jeg skal sørge for en god overgangsperiode for mine kolleger i medisinsk avdeling, slik at prosessen lander på en best mulig måte, sier Erik Hjelvin til medWatch. | Foto: Pfizer
OVERGANG: – Jeg skal sørge for en god overgangsperiode for mine kolleger i medisinsk avdeling, slik at prosessen lander på en best mulig måte, sier Erik Hjelvin til medWatch. | Foto: Pfizer

Pfizer i Norge skal inngå i en felles klynge sammen med Danmark, Finland og Island som skal ha én felles direktør – og det samme gjelder for medisinsk direktør.

Som en følge av dette må medisinsk direktør Erik Hjelvin i Pfizer Norge forlate sin stilling. Også flere ansatte i medisinsk avdeling må gå. 

Det opplyser kommunikasjonssjef i Pfizer Norge, Daniel Wærnes, til MedWatch. 

Les også: Ferdig i Pfizer Norge etter ti år

– Videre konsolidering av vår nye organisasjon på tvers av Finland, Island, Norge og Danmark innebærer dessverre at flere ansatte ved medisinsk avdeling nedbemannes. Vi har per nå ikke mulighet til å oppgi det eksakte antallet ansatte dette vil gjelde, sier Wærnes. 

Erik Hjelvin har vært i Pfizer i over 13 og et halvt år. 

– Jeg har hatt fantastisk flinke og hyggelige kolleger. Og så har jeg hatt utrolig morsomme utfordringer og arbeidsoppgaver. Jeg har satt pris på variasjonen ved dette, sier han til MedWatch.

– Som medisinsk direktør har du egentlig et tredelt ansvar; ledelsen av Pfizer Norge AS, arbeidsoppgavene mot den europeiske delen av organisasjonen, og internt i den medisinske avdelingen i Norge.

– Hva er planen din nå?

– Jeg skal sørge for en god overgangsperiode for mine kolleger i medisinsk avdeling, slik at prosessen lander på en best mulig måte. Både dem som skal slutte og de som skal fortsette skal ivaretas, sier Hjelvin til MedWatch, og legger til: 

– Og så skal jeg sette meg ned å tenke på hva jeg skal bli når jeg blir stor.

Hjelvin er utdannet anestesilege, og jobbet før han startet i Pfizer, fire år i legemiddelselskapet GSK. Healthtalk omtalte Hjelvins avgang først. 

Det ble for kort tid siden kjent at minst 18 ansatte i Pfizer Norge mister jobben, etter at selskapet varslet at de må spare 3,5 milliarder dollar i forbindelse med internasjonale kostnadskutt.

Også leder for kommunikasjon og myndighetskontakt, Joachim Henriksen forlater sin stilling.

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også