Hege Edvardsen er ny styreleder i Connect

GSKs medisinske sjef for onkologi og fungerende medisinsk direktør i GSK Norge, Hege Edvardsen, overtar etter Steinar Thoresen. 
SKAL LEDE STYRET: – Offentlig-privat samarbeid er sentralt, skal vi løse de utfordringene vi står overfor i vår felles helsetjeneste, sier den nye styrelederen i Connect, Hege Edvardsen. | Foto: LMI
SKAL LEDE STYRET: – Offentlig-privat samarbeid er sentralt, skal vi løse de utfordringene vi står overfor i vår felles helsetjeneste, sier den nye styrelederen i Connect, Hege Edvardsen. | Foto: LMI

– For meg som styreleder blir det vesentlig å kunne engasjere folk, slik at vi setter opp tempoet og øker gjennomslagskraften i samarbeidet. Målet med Connect er jo nettopp å bidra til å innføre presisjonsmedisin, sier påtroppende Connect-styreleder Hege Edvardsen. Hun er medisinsk sjef for onkologi og fungerende medisinsk direktør i GSK Norge.


Edvardsen overtar styrevervet etter Steinar Thoresen, som inntil nylig var medisinsk direktør i Merck, og nå er medisinsk direktør i Nordic RWE. 

Det offentlig-private konsortiumet jobber for å iverksette presisjonsmedisin innen kreftbehandling raskere. Samarbeidet koordineres av Oslo Cancer Cluster, og samler alle norske universitetssykehus, legemiddel- og teknologiselskaper, Kreftforeningen, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Konsortiet har siden starten i desember 2020 hatt to styreledere, en fra offentlig og en fra privat sektor. Hege Edvardsen deler styreledervervet med Sigbjørn Smeland, leder for kreftklinikken ved Oslo Universitetssykehus, som representerer de offentlige partnerne i konsortiet, skriver Oslo Cancer Cluster i en pressemelding.

– Offentlig-privat samarbeid er sentralt, skal vi løse de utfordringene vi står overfor i vår felles helsetjeneste. Dette er anerkjent både av aktørene i og rundt tjenesten, og fra øverste politiske hold. Kreftfeltet i Norge har, over flere år, gått foran på dette området og vist hvordan dette kan gjøres, sier Hege Edvardsen i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også