Hun blir ny direktør i MSD Norge

– Vi bør sikte mot å bygge kapasitet i helsetjenesten gjennom innovasjon, sier Andreea Mocofan, som blir ny administrerende direktør i MSD Norge. 
ADVARER MOT BERØRINGSANGST: – Fremfor alt må vi ikke ha berøringsangst oss imellom. Vi trenger åpne og ærlige diskusjoner blant samarbeidspartnerne, sier Andreea Mocofan, MSD Norges nye administrerende direktør. | Foto: MSD Norge
ADVARER MOT BERØRINGSANGST: – Fremfor alt må vi ikke ha berøringsangst oss imellom. Vi trenger åpne og ærlige diskusjoner blant samarbeidspartnerne, sier Andreea Mocofan, MSD Norges nye administrerende direktør. | Foto: MSD Norge

Andreea Mocofan tar over ledelsen av MSD Norge den 1. mars - med forbehold om saksbehandlingstiden for arbeidstillatelse ettersom hun kommer fra et EU-land, skriver MSD Norge i en pressemelding. 

Mocofan, som skal lede 100 ansatte i Norge, overtar etter Muhammed «Mo» Ali, som fratrådte i fjor. Hun har ifølge selskapet bred erfaring fra PWC og globale stillinger i Pfizer. 

Ali fratrådte sin stilling før sommeren i 2023, av personlige årsaker, opplyser selskapet. 

– Som ansvarlig for MSDs kreftportefølje i Romania, er Mocofan en sterk tilhenger av samarbeid og partnerskap, skriver MSD Norge. 

– Å ta vare på pasienten er ikke noe én aktør kan gjøre alene. Mens den norske helsetjenesten er verdensledende på mange områder, har den erkjente utfordringer der vi på leverandørsiden må bidra. Vi bør sikte mot å bygge kapasitet i helsetjenesten gjennom innovasjon, og dermed sette pasientens behov først. Partnerskap er den eneste farbare veien, sier Mocofan. 

Nedgang i indistri-startede studier

Hun viser til at tross regjeringens ambisjoner om det motsatte, har antallet industri-initierte kliniske studier gått ned de siste årene - og trekker frem at MSD har økt forskningsinvesteringene i Norge. 

– I 2022 representerte MSD alene nesten en tredjedel av legemiddelindustriens totale investeringer i kliniske studier i Norge. Dermed spiller MSD en viktig rolle i å oppfylle regjeringens mål som beskrevet i Handlingsplan for kliniske studier 2021-2025. Jeg håper å delta i drøftinger med myndighetene om hvilket rammeverk innovasjonsdrevne selskaper som MSD trenger for bedre å kunne bidra til Norges ambisjoner, sier Mocofan i meldingen. 

Advarer mot berøringsangst

– Jeg synes regjeringens veikart for helseindustrien er en interessant plattform for videre diskusjon om hvordan vi kan gjøre Norges økonomi grønnere. Å tiltrekke seg investeringer fra industrien handler om hvordan det totale rammeverket blir definert og operasjonalisert. Igjen, dette er ikke noe bare én aktør kan realisere. Det krever samarbeid og partnerskap, sier hun videre.

– Fremfor alt må vi ikke ha berøringsangst oss imellom. Vi trenger åpne og ærlige diskusjoner blant samarbeidspartnerne – Stortinget, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, pasientorganisasjoner, helseprofesjonene, NHO, LO og legemiddelindustrien - hvis vi vil realisere potensialet som denne industrien representerer, sier Mocofan. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også