Novo Nordisk Fondet fornyer støtten til mentorprogram

Mentorprogrammet Nome, der også norske selskaper deltar, blir forlenget til 2028. 
– Vi ser tydelige tegn på at det utrolige arbeidet mentorene legger ned i å hjelpe oppstartsbedriftene, sier Nomes Peter Birk. | Foto: Nome
– Vi ser tydelige tegn på at det utrolige arbeidet mentorene legger ned i å hjelpe oppstartsbedriftene, sier Nomes Peter Birk. | Foto: Nome

Novo Nordisk Fondet (NNF) omtaler Nome som et «elite mentorprogram for nordiske life science-startups, som gir adgang til høyt profilerte mentorer med globale nettverk og har som formål å forbinde det nordiske økosystemet på tvers av life science-sektoren samt tiltrekke global kapital og partnerskap». 

Blant norske selskaper som deltar i programmet er Nordic Brain Tech, Respinor og Invivo. Norske Nome-partnere er Aleap og Oslo Cancer Cluster Incubator.

Nå øker NFF finansieringen og forlenger programmet til 2028, slik at NOME kan ekspandere til nye geografiske områder og bransjer. Nome ble startet i 2016, og har siden støttet oppstartsbedrifter innen biovitenskap i Norden, Baltikum og Nord-Tyskland.

– Gjennom ti internasjonale partnerorganisasjoner identifiserer og matcher NOME utvalgte selskaper med mentorer fra sitt nettverk av nærmere 150 svært vellykkede og erfarne fagfolk fra biovitenskapsbransjen. Denne tilnærmingen sikrer global deling av kunnskap og ekspertise til fordel for selskapene, sier Mikkel Skovborg, senior visepresident Innovation i NNF, i en pressemelding. 

Han trekker frem Nomes rolle som en viktig aktør i det nordiske økosystemet for biovitenskap, med støtte til mer enn 80 oppstartsbedrifter siden programmets oppstart.

– Nome spiller en viktig rolle når det gjelder å dekke behovet for bransjekompetanse på høyt nivå, noe som er avgjørende for å skape vellykkede oppstartsbedrifter, sier Skovborg.

Nome-selskapene har samlet hentet inn 436 millioner euro i kapital siden 2017. 

Peter Birk, managing partner i Nome, sier i meldingen at han er svært stolt av jobben som nettverket har gjort for porteføljeselskapene.

– Vi ser tydelige tegn på at det utrolige arbeidet mentorene legger ned i å hjelpe oppstartsbedriftene, på en betydelig måte bedrer sjansene deres for å skaffe mer kapital, og å utvikle teknologiene og selskapene. 

Nomes partnerorganisasjoner spenner for tiden over sju land. I den kommende femårsperioden er det planer om å utvide programmets omfang og innflytelse. 

I den siste tilskuddsperioden fokuserte Nome på å utvide rekkevidden fra Norden til Nord-Europa.

I den kommende tilskuddsperioden planlegger Nome å ekspandere ytterligere, med særlig fokus på å gå inn i nye industrisektorer som krever strukturert internasjonal mentoring for oppstartsbedrifter. Dette omfatter oppstartsbedrifter med løsninger for «planetarisk helse» og bedrifter med røtter i kvanteteknologi, ifølge en pressemelding fra Novo Nordisk Foundation (NNF).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også