To erfarne kjemikere til Thor Medical – henter leder fra direktorat

Astrid Liland og Thor Andre Karlsen er isotop-produsentens nye ansettelser.
STRÅLEVERN: Astrid Liland skal ha ansvaret for HMS i Thor Medical. Hun har med seg lang erfaring fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. | Foto: DSA
STRÅLEVERN: Astrid Liland skal ha ansvaret for HMS i Thor Medical. Hun har med seg lang erfaring fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. | Foto: DSA

Thor Medical, som ønsker å ta i bruk radioaktivt Thorium for å produsere isotoper som kan brukes til radiofarmasi, har denne uken ansatt to erfarne kjemikere.

Astrid Liland kommer fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). Hun tar med seg over 20 års erfaring fra direktoratet til Thor Medical. Den nåværende stillingen hennes hos DSA er som avdelingsdirektør for beredskap. Hun skal være HMS-leder for Thor Medical, og får med det alt ansvaret knyttet til beskyttelse mot radioaktivitet og sikkerhet.

– Med Astrid med oss har vi tilgang til all kompetansen vi kommer til å trenge for å etablere laboratorier og produksjonsfasiliteter i tråd med eksisterende regulatoriske krav, sier administrerende direktør Alf Bjørseth i en pressemelding.

Liland starter i stillingen sin 1. januar 2024. 

1. februar starter Thor Andre Karlsen i stillingen sin som prosessingeniør. Han kommer fra tilsvarende stilling i industribedriften Ulefoss. 

– Med bakgrunnen sin i miljøkjemi og erfaring med å sikkert og effektivt drive avanserte produksjonsfasiliteter, vil Thor Andre spille en nøkkelrolle i å etablere og drive pilotfasilitetene våre på Herøya, sier Bjørseth i meldingen.

Det ble klart i august at Thor Medical har valgt seg Herøya ved Porsgrunn som lokasjon for pilotfasilitetene de ønsker å etablere før ledelsen i selskapet tar en avgjørelse om hvor de skal legge det endelige storskala produksjonsanlegget sitt. Herøya ble blant annet valgt fordi det er synergier med andre selskaper i Scatec Innovation-familien.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også