Oslo Science City blir Kunnskapsbyen i Oslo

Kunnskapsbyen i Oslo blir det nye navnet innovasjonsdistriktet Oslo Science City. 
NYTT NAVN: – Jeg tror det er et navn som alle vil synes er fint, sier administrerende direktør Christine Wergeland Sørbye. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
NYTT NAVN: – Jeg tror det er et navn som alle vil synes er fint, sier administrerende direktør Christine Wergeland Sørbye. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det er overfor nettavisen til Universitetet i Oslo, Uniforum, at administrerende direktør Christine Wergeland Sørbye avslører det nye navnet på Oslo Science City, som åpnet i 2020. 

Navnet fikk tidlig kritikk for å ha et engelsk navn, og administrerende direktør for Språkrådet, Åse Wetås er blant dem som mente innovasjonsdistriktet må ha et norsk navn. 

– Det nye norske navnet blir Kunnskapsbyen i Oslo, sier Wergeland Sørbye til Uniform.

– Jeg tror det er et navn som alle vil synes er fint. For det er jo kunnskap som er selve gullet vårt, og som er hele substansen i alt det vi gjør. Jeg tror det vil fungere godt, sier hun, og viser til at de også har fått gode tilbakemeldinger fra Språkrådet. 

Oslo Science City er et prosjekt som har som mål å etablere området fra Ullevål, Gaustad og Blindern, Marienlyst til og med Majorstuen som et sammenhengende kunnskaps- og innovasjonsdistrikt i Oslo.

Ocean Space Centre på NTNU i Trondheim fikk også kritikk av Språkrådet i 2021 og skiftet i fjor navn til Norsk havteknologisenter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også