Sarsia henter direktør fra Trond Mohn Stiftelse

Sveinung Hole er ansatt som ledende partner i Sarsia Management. 
NY JOBB: Sveinung Hole kommer fra stillingen som daglig leder for Trond Mohn Stiftelse og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. | Foto: Sarsia
NY JOBB: Sveinung Hole kommer fra stillingen som daglig leder for Trond Mohn Stiftelse og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. | Foto: Sarsia

Sveinung Hole er ansatt som ledende partner i Sarsia Management AS fra 1. september 2023. 

Frem til 1. september vil Hole inneha stilling som senior partner i selskapet, og arbeide i hovedsak med aktiviteter knyttet til å reise et nytt medisinsk investeringsfond, Sarsia Fond IV, melder selskapet. 

Hole kommer fra stillingen som daglig leder for Trond Mohn Stiftelse og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Trond Mohn stiftelse har i mange år vært en betydelig støttespiller for Sarsia Fondene og er Fondenes tredje største investor. 

Før dette var han medgrunder og managing partner i Sarsia Management fra 2007 til 2016, og han har sittet i styret for Sarsia Seed Fond I og vært styreleder for Sarsia Seed Fond II siden 2016.

– Hole har et omfattende nettverk innen norsk private equity, innen norsk helsenæring, og norsk nærings- og samfunnsliv. Han ledet fra 2019-2021 HelseOmsorg21-rådet på oppdrag fra helse- og omsorgsministeren, har vært i styret for Helse Bergen HF, i styret for Norsk Venturekapitalforening og har omfattende styreefaring fra børsnoterte og privateide selskaper, investeringsfond og ulike offentlige verv, skriver selskapet. 

–Vi må fortsette å skape lønnsomme vekstbedrifter basert på norsk teknologi. Sarsia er et fabelaktig kompetent investeringsmiljø bygget opp over 17 år, og blant de mest lønnsomme tidligfase ventureinvestorer i Norden siste 20 år. Det er stort å få sjansen til å lede Sarsia en etappe til, uttaler Hole.

–Vi er svært fornøyde med å få Sveinung med tilbake på teamet, han har erfaringsgrunnlaget og alle de egenskaper som skal til for å lede Sarsia Managment og Fond til neste nivå, sier Erlend Skagseth, nåværende ledende partner.

Skagseth vil fra 1. september gå over i stilling som senior partner og arbeide videre med Sarsias porteføljeselskap, med et spesielt fokus på forberedelser til, og gjennomføring av realisasjonsprosesser, heter det i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også