Hundrevis av britiske GSK-arbeidere kan bli tatt ut i streik

Fagforeningen til GSKs produksjonsstab i Storbritannia sier at uenighet knyttet til årets lønnsoppgjør kan føre til en streik i mai.
HØY INFLASJON: Britisk inflasjon er høy, og Sharon Graham (t.h) og fagforeningen hun leder, Unite, er ikke fornøyde med årets lønnspålegg fra Emma Wamsleys GSK. Nå truer de med streik for flere hundre arbeidere ved flere britiske anlegg. | Foto: GSK/Unite
HØY INFLASJON: Britisk inflasjon er høy, og Sharon Graham (t.h) og fagforeningen hun leder, Unite, er ikke fornøyde med årets lønnspålegg fra Emma Wamsleys GSK. Nå truer de med streik for flere hundre arbeidere ved flere britiske anlegg. | Foto: GSK/Unite

Fagforeningen Unite, som representerer de ansatte ved produksjonsfasilitetene til den britiske legemiddelgiganten GlaxoSmithKline (GSK) i Storbritannia, sier at 750 av deres medlemmer har stemt for å gå til streik i mai, etter å ha fått et for lavt tilbud om lønnsøkning. 

Det blir i så fall første gangen legemiddelprodusenten opplever at arbeiderne går til streik, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Unite er ikke imponert over lønnstilbudet fra arbeidsgiveren, som de mener er betydelig lavere enn prisveksten i samfunnet. 

Tilbudet fra GSK skal ha vært en lønnsøkning på 6 prosent og et engangstillegg på 1300 pund (17 184 norske kroner).

En talsperson fra GSK sier at selskapet er skuffet over fagforeningens valg om å gå til streik, til tross for at det siste pakke-tilbudet fra selskapet tilsvarte en lønnsøkning på 9,7 prosent, skriver Reuters.

Unite-medlemmene utgjør 20 prosent av produksjonsstaben til GSK, og selskapet sier at det ikke forventer at en streik vil forårsake betydelige problemer for forsyningen av deres produkter.

Britisk inflasjon er i en klasse for seg selv, da det er den eneste i vest-Europa som steg med over 10 prosent i mars i år. 

Unite truet med å ta ut GSK-ansatte i streik i mai i fjor også. Partene kom da til enighet før streiken ble et faktum, ved at GSK kom med et bedre lønnstilbud. I fjor var første tilbud fra GSK en økning på 2,75 prosent for alle ansatte. Streiketrusselen og de påfølgende forhandlingene gjorde at fjorårets lønnsoppgjør ga de ansatte en gjennomsnittlig lønnsøkning på 10,5 prosent, ifølge European Pharmaceutical Review.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også