Tidligere stortingsdirektør blir finansdirektør ved OUS

Marianne Andreassen blir ny finansdirektør ved Oslo universitetssykehus (OUS). 
FRA STORTINGET TIL OUS: Marianne Andreassen blir finansdirektør ved landets største sykehus. | Foto: OUS
FRA STORTINGET TIL OUS: Marianne Andreassen blir finansdirektør ved landets største sykehus. | Foto: OUS

Marianne Andreassen tiltrer i stillingen senest 1. april.

– Med stort engasjement ser jeg frem til å bidra i de viktige og krevende utfordringene som Oslo universitetssykehus står i. Som landets største sykehus og med sin betydning for samfunnet, går jeg til jobben med stor motivasjon og ydmykhet, sier Andreassen i en pressemelding.

Andreassen var Stortingets direktør fra 2018-2022. I juni i fjor gikk Andreassen av med umiddelbar virkning, som et resultat av dataangrepet mot Stortinget i august 2020. Datatilsynet mente det ble det utvist grov uaktsomhet i forbindelse med dataangrepet, og påpekte at sikkerheten ikke ikke hadde vært god nok. 

Andreassen ledet Statens lånekasse for utdanning (2012-2018) og Direktoratet for økonomistyring (2004-2012). Hun har ledet og vært medlem i flere statlige ekspertutredninger og har erfaring fra styreverv.

– Marianne Andreassen har solid erfaring som toppleder og bred kompetanse fra ulike samfunnssektorer. Allsidigheten hennes vil være nyttig for OUS. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til stillingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth ved OUS i meldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også