Pfizer Norge får ny toppsjef og ny ledergruppe

Samtidig som Pfizer bytter toppleder i Norge, har selskapet også satt sammen en ny ledergruppe.
NY SJEF: Ahmet Giray Ölmez blir ny sjef i Pfizer Norge så snart arbeidstillatelsen er på plass. Selskapet har også satt sammen en ny ledergruppe. | Foto: Pfizer
NY SJEF: Ahmet Giray Ölmez blir ny sjef i Pfizer Norge så snart arbeidstillatelsen er på plass. Selskapet har også satt sammen en ny ledergruppe. | Foto: Pfizer

I september ble det klart at Ahmet Giray Ölmez vil overta som leder for Pfizer i Norge. Olmez har flere års ledererfaring på europeisk nivå i Pfizer og kommer fra rollen som leder i Pfizers avdeling for sykehusmedisiner i Europa.

Samtidig har organisasjonen gått gjennom noen endringer. Ifølge Pfizer Norge er ett av formålene med endringene å justere organisasjonsstrukturen slik at den bedre reflekterer Pfizers nye rolle som en sentral leverandør av vaksiner og legemidler mot covid-19.

I tillegg opplyser selskapet at de i en periode har gjennomført store omstillinger for å bedre tilpasse seg et moderne og mer digitalt samfunn.

– Dette inkluderer både nye måter å tenke på rundt tilgang og finansiering av legemidler, og hvordan digitale kanaler gir nye muligheter for dialog og samarbeid, opplyser selskapet.

Olmez, som tar over etter Sissel Lønning Arnesen, vil tiltre stillingen så snart en norsk arbeidstillatelse er på plass.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende oppgaven. Jeg kommer til en organisasjon med mange dyktige kolleger som jeg ser frem til å bli kjent med og jobbe sammen med. Vår jobb er å levere medisinske gjennombrudd som kan gjøre menneskers liv bedre, og det er et mål jeg er stolt av å bidra til, sier Olmez.

Den nye ledergruppen utgjøres av følgende personer:

Glenn Osnes går inn i en ny rolle som leder for avdelingen Covid and Vaccine. Han har flere års tidligere lederfaring i Pfizer kommer fra rollen som leder for avdelingen for Rare Disease.

Glenn Osnes
Glenn Osnes

Mildrid Ringelien overtar lederstolen i avdelingen for Rare Disease. Hun kommer fra stillingen som Country Brand Lead for sykehusprodukter, og har mange års erfaring fra Pfizer og andre legemiddelselskap som Boehringer-Ingelheim og Eli Lilly.

Mildrid Ringelien | Foto: Pfizer
Mildrid Ringelien | Foto: Pfizer

Ingvil Holth går inn i rollen som leder for Onkologi. Hun er utdannet Cand. Pharm fra universitetet i Uppsala og har 20 års erfaring fra ulike roller i legemiddelindustrien.

Ingvil Holth | Foto: Pfizer
Ingvil Holth | Foto: Pfizer

Kjell Magnar Hauger fortsetter å lede avdelingen for inflammasjon og immunologi i Pfizer, som slås sammen med avdelingen for sykehusprodukter.

Kjell Magnar Hauger | Foto: Pfizer
Kjell Magnar Hauger | Foto: Pfizer

Maria Kvamme går inn en ny rolle i Pfizer med tittelen Launch Excellence Lead. Maria har tidligere jobbet både med teamet for helseøkonomi i Norge, og i en global posisjon i Pfizer. Hun blir ansvarlig for å forberede og tilrettelegge for lansering av nye medisinske gjennombrudd i Norge.

Maria Kvamme | Foto: Pfizer
Maria Kvamme | Foto: Pfizer

Ingrid Jebsen blir leder for avdelingen Internal Medicine i Norge. Hun har over 30 års erfaring fra legemiddelindustrien og har hatt flere nasjonale og europeiske roller innen finans i Pfizer.

Ingrid Jebsen | Foto: Pfizer
Ingrid Jebsen | Foto: Pfizer

Tone Røneid går inn i en nyetablert rolle som Patient & Healthcare Experience Lead. Hun har ansvar for å bygge opp og lede teamet som skal lansere, aktivere og drifte Pfizers digitale salgs-og markedsplattformer.

Tone Røneid | Foto: Pfizer
Tone Røneid | Foto: Pfizer

Oddvar Solli fortsetter i sin rolle som leder for Health&Value, i likhet med medisinsk direktør Erik Hjelvin, Digital Client Partner Sara Sophie Gissel, konsernadvokat Cecilie Haavik, personalleder Louise Thykier, og leder for kommunikasjon og samfunnskontakt Joachim Henriksen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev