Vedtok innføring av Helseplattformen i Helse Møre og Romsdal – med forbehold

Med forbehold om at ekstra bemanning må komme på plass først, vedtok styret i Helse Møre og Romsdal onsdag å innføre Helseplattformen.
STYRET VEDTOK INNFØRING: Direktøren i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel, sier han forstår skepsisen hos mange.
STYRET VEDTOK INNFØRING: Direktøren i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel, sier han forstår skepsisen hos mange.
NTB, Anne Grete Storvik

Det betyr at fylkes fire sykehus er ett steg nærmere å innføre det omstridte journalsystemet som planlagt 27. april, melder NRK.

Direktøren i det regionale helseforetaket, Olav Lødemel, sier at han har forståelse for at enkelte er skuffet over anbefalingen, og at det samtidig er flere som gleder seg og ser muligheter: 

– I denne situasjonen er det viktig for meg å understreke at det er mange ansatte som også gleder seg til innføring av nytt system. De kommer selvsagt litt i skyggen for skeptikerne. Samtidig er skepsisen et utslag av saklige bekymringer for pasientsikkerhet og pasienttilbudet på kort og lengre sikt. Vi må likevel huske på at valget vårt ikke står på om vi skal innføre eller ikke, men når vi skal innføre helseplattformen. En forskyving av innføringen vil ha ytterligere økonomiske konsekvenser for foretaket og trolig også påvirke innflyttingen i SNR Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) journ.anm), sier Lødemel, ifølge foretakets nettsider. 

For å få til innføringen trengs imidlertid omfattende hjelp fra innleid helsepersonell. På et ekstraordinært styremøte 24. april skal det dokumenteres om dette lar seg gjøre.

Endelig vedtak om Helseplattformen skal innføres, kommer 25. april. Da skal saken behandles i et styremøte i Helse Midt-Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også