Hun er en av Norges fremste tech-kvinner

– Det er innmari stas å stå på denne listen, sier utviklingsleder i Dips, Hanne Gunby. 
FREMMER TEKNOLOGI: Hanne Gunby fra Dips er blant de femti tech-kvinnene som fredag fikk heder og ære. | Foto: Dips
FREMMER TEKNOLOGI: Hanne Gunby fra Dips er blant de femti tech-kvinnene som fredag fikk heder og ære. | Foto: Dips

– Det er innmari stas å stå på denne listen. Det er så mange kvinner i Dips som kunne stått her, så det føles stort at det er meg denne gangen, sier utviklingsleder i e-helseselskapet Dips, Hanne Gunby. 

Gunby er en av femti kvinner som fredag ble kåret til en av Norges fremste tech-kvinner 2024. 

– Vi er fremdeles få jenter i bransjen. Vi som jobber her lager produkter der majoriteten av brukerne våre er kvinner, og da må også kvinners stemmer og ideer komme frem i løsningene, sier Gunby i en pressemelding. 

Gunby er en av femti kvinner som er kåret til en av Norges fremste tech-kvinner 2024. 

– Det brede spekteret av yrker, bransjer og sektorer forteller at listen representerer noe mer enn et tiltrengt mangfold i en mannsdominert bransje. Teknologi er nemlig sektorovergripende og selve nøkkelen for at vi skal lykkes med omstillingen av Norge, sier juryleder og administrerende direktør i Abelia, Øystein Søreide.

Det er Abelia og ODA-Nettverk som siden 2017 har arrangert kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge.

Blant de 50 som ble kåret fredag er kvinner som jobber med teknologi i alt fra gründerselskaper til etablerte store og små selskaper, og kvinner som jobber i privat, offentlig og ideell sektor. 

Ifølge juryen er det eneste absolutte kriteriet - utover at kandidaten identifiserer seg som kvinne - at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. 

– Juryen ønsker å sette fokus på mangfold i utvidet forstand, og oppfordrer til å nominere kvinner som har ulike perspektiv, identitet, erfaringer eller uttrykk, skriver Abelia. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også