Astrazeneca i KI-samarbeid om helsedata med OUS og Karolinska Institutet

Det nordiske samarbeidet har som mål å endre kreftbehandling med kunstig intelligens (KI).
KUNSTIG INTELLIGENS: Målet med samarbeidet er å forbedre lunge- og brystkreftbehandling gjennom KI-drevet presisjonsdiagnostikk. | Foto: Colourbox
KUNSTIG INTELLIGENS: Målet med samarbeidet er å forbedre lunge- og brystkreftbehandling gjennom KI-drevet presisjonsdiagnostikk. | Foto: Colourbox

Astrazeneca , Karolinska Institutet og Oslo universitetssykehus (OUS) samarbeider om en pilot på kunstig intelligens på helsedata. Postdoc-programmet er startet av Astrazeneca, skriver OUS i en pressemelding. 

– Vi er utrolig stolte av å skape dette postoc-programmet sammen med Karolinska Institutet og Oslo universitetssykehus, sier Benedikte Akre, medisinsk direktør i Astrazeneca.

Forsker Åslaug Helland, ved Kreftklinikken ved OUS er deltakende forsker i prosjektet. Kjetil Tasken fra Kreftklinikken, OUS, har også vært involvert i å sette opp samarbeidet fra OUS sin side, i tillegg til Akre i Astrazeneca.

– Dette initiativet vil være en unik mulighet og karriereutvikling for postdoc’ene, med mulighet til å jobbe med et nettverk av eksperter fra OUS, Karolinska Institutet og Astrazeneca, sier Akre. 

De to nye postdoktorene skal jobbe med kunstig intelligens på helsedata. En vil bli ansatt i Oslo universitetssykehus og en på Karolinska Institutet. Veilederne er Åslaug Helland ved OUS sammen med Johan Hartman og Mattias Rantailainen fra Karolinska Institutet.

Målet er å forbedre lunge- og brystkreftbehandling gjennom KI-drevet presisjonsdiagnostikk.

De nyansatte postdoktorene vil ha mentorer i Astrazeneca i tillegg til sine veiledere i Karolinska Institutet og Oslo universitetssykehus.

– Det handler om å transformere forskning til kliniske anvendelser i den virkelige verden, direkte til fordel for pasientbehandlingen, sier Åslaug Helland.

– Prosjektene vil synliggjøre hva man kan få til i offentlig-privat samarbeid, og vi gleder oss over dette samarbeidet, sier hun i pressemeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også