Ledidi har inngått avtale med Helse Sør-Øst

Oslo-selskapet skal levere plattformen sin til forskningsprosjekter og kliniske registre til helseforetakene under HSØ.
STOLT AV AVTALEN: – Vi er stolte av avtalen, og håper vi kan gi et solid bidrag innen forskning og pasientbehandling, sier administrerende direktør i Ledidi, Einar Martin Aandahl. | Foto: Ledidi
STOLT AV AVTALEN: – Vi er stolte av avtalen, og håper vi kan gi et solid bidrag innen forskning og pasientbehandling, sier administrerende direktør i Ledidi, Einar Martin Aandahl. | Foto: Ledidi

Det er Ledidis skybaserte løsning Ledidi Core som skal leveres til helseforetakene under Helse Sør-Øst og de fem private sykehusene i regionen HSØ samarbeider med. Ledidi Core er en plattform for datainnsamling, statistisk og grafisk analyse.

– Vi håper Ledidis programvare vil være av stor verdi for forskere og klinikere i HSØ. Vi er stolte av avtalen, og håper vi kan gi et solid bidrag innen forskning og pasientbehandling, sier administrerende direktør Einar Martin Aandahl i en pressemelding.

Ledidis løsning skal i første omgang brukes til forskning, ifølge Rune Simensen, direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF: 

– Avtalen er viktig for å realisere Helse Sør-Østs ambisjoner om mer effektiv bruk av helsedata, først til forskning og i neste fase til kvalitet og pasientbehandling. Våre forskningsmiljøer får tilgang til et moderne verktøy som vil være særlig verdifullt i samarbeidsprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Det er også viktig for oss å kunne utnytte data fra klinisk virksomhet på en bedre måte i kvalitetsarbeidet, for å kontinuerlig forbedre tilbudet til pasientene, sier Simensen i meldingen.

Ledidi inngikk nylig også en avtale med det britiske medtek-selskapet CMR Surgical, hvor sykehus som brukes Versius-systemet til CMR også vil få tilgang på Ledidis plattform.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også