Ledidi inngår samarbeid med britisk robotselskap

Plattformen til Ledidi blir tilgjengelig på sykehus i Europa, Midtøsten, Asia og Latin-Amerika som bruker robotsystemet til CMR Surgical. 
SAMARBEID: Ledidi, her ved administrerende direktør Einar Martin Aandahl, skal samarbeide med det britiske robotselskapet CMR Surgical. | Foto: Ledidi
SAMARBEID: Ledidi, her ved administrerende direktør Einar Martin Aandahl, skal samarbeide med det britiske robotselskapet CMR Surgical. | Foto: Ledidi
Eirik Omvik

Programvareselskapet Ledidi som utvikler en plattform for kliniske registre og forskning, har inngått et samarbeid med CMR Surgical. 

Det britiske selskapet utvikler robotsystemet Versius, og som en del av partnerskapet vil CMR tilby sykehus som bruker Versius-systemet i Europa, Midtøsten, Asia og Latin-Amerika tilgang og deltagelse i registret på Ledidi-plattformen, ifølge en pressemelding.

– Vi er veldig glade for samarbeidet med CMR Surgical. Datadrevet klinisk praksis er grunnleggende for å levere medisinsk behandling av høy kvalitet, og med CMRs mål om å levere minimal invasiv kirurgi til alle som trenger det, er kliniske data av stor verdi, sier Einar Martin Aandahl, administrerende direktør og medgründer av Ledidi. 

Plattformen til Ledidi legger til rette for datafangst og analyse, og er designet for multisentersamarbeid. Samarbeidet skal fremme både klinisk og vitenskapelig samarbeid mellom sykehus som benytter Versius systemet. CMR-registeret har over 8000 kirurgiske prosedyrer innen gynekologi, kolorektal, thorax, generell kirurgi og urologi. 

CMR og Ledidi skal også samarbeide for å styrke både preklinisk og klinisk forskning etter hvert som Versius-systemet utvides til et bredere spekter av kirurgiske prosedyrer på tvers av flere kirurgiske disipliner. 

CMR kommer til å styrke satsingen på kliniske registerdata som en følge av samarbeidet, sier medisinsk direktør og medgründer Mark Slack i CMR. 

– Med Ledidi Cores unike samarbeids- og analysefunksjonalitet, er vi i stand til å levere sanntidsinnsikt som vil være til nytte for Versius-kirurger. Registerplattformen vil også øke samarbeidet mellom sykehus som bruker Versius og på tvers av kirurgiske spesialiteter, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også