Youwell skal levere veiledet internettbehandling til alle helseforetak

– Den største milepælen vi har opplevd, sier daglig leder Øyvind Grimsgaard, som nå planlegger å ekspandere. 
«GJENNOMBRUDD»: Youwell ser på avtalen som et gjennombrudd for selskapet. Her ved daglig leder Øyvind Grimsgaard (t.v.) og styreleder Jonny Klemetsen. | Foto: Youwell
«GJENNOMBRUDD»: Youwell ser på avtalen som et gjennombrudd for selskapet. Her ved daglig leder Øyvind Grimsgaard (t.v.) og styreleder Jonny Klemetsen. | Foto: Youwell

Youwell skal levere veiledet internettbehandling til alle landets helseforetak etter å ha vunnet et anbud som er en del av en større rammeavtale i regi av Helse Sør-Øst - et anbud der også for at de øvrige helseforetakene kan bli med. 

Dette er første gang i historien at en nasjonal anskaffelse er gjort innen digitale helsetjenester, sier daglig leder Øyvind Grimsgaard i en pressemelding. 

– Å vinne denne konkurransen er den største milepælen vi har opplevd siden vår oppstart, sier han. 

Anskaffelsen stiller som krav at løsningen skal inkludere alle eksisterende eMeistringsprogrammer som i dag brukes for å behandle sosial angst, panikklidelse, depresjon og alkoholmisbruk. Det skal også utvikles flere nye behandlingsprogram for ulike lidelser framover. 

Skal ekspandere

Grimsgaard mener veiledningstjenestene vil gi mer koordinert behandling og betydelige forbedringer i både effektivitet og ressursbruk. 

– Samtidig styrker det helseforetakenes evne til å opprettholde kontroll og kvalitetssikre behandlingsprogrammene for pasientene, sier han.

Youwell har per i dag 13 ansatte og planlegger nå å ekspandere i løpet av 2024, ifølge meldingen. 

Syreleder i Youwell og gründer Jonny Klemetsen ser store muligheter med den nye avtalen. 

– Vi har vært tålmodige, målbevisste og fokuserte, og det har nå gjort oss til den ledende leverandøren av digitale helsetjenester innen veiledet internettbehandling, sier han. 

Helse Sør-Øst: – Viktig supplement

Direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst, Rune Simensen, sier at digitale helsetjenester et viktig supplement til det tradisjonelle behandlingstilbudet innen psykisk helsevern og rus. 

– Det er et stort behov for helsehjelp innen denne pasientgruppen, og digitale tjenester vil øke vår samlede kapasitet og gjøre helsehjelpen mer tilgjengelig for pasientene. 

Veiledet internettbehandling er innført i hele regionen med gode resultater, ifølge Simensen. 

– Avtalen med Youwell gir pasientene og spesialisthelsetjenesten tilgang til en moderne teknisk plattform som legger til rette for at vi kan få enda flere til å ta disse tjenestene i bruk og utvikle nye tilbud til flere pasientgrupper i tiden framover.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også