Ny styreleder og nye styremedlemmer i Norsk Helsenett

Roar Olsen, Inger Cathrine Bryne, og Bendik Bygstad skal være med på å legge strategien for den statlige bedriften.
KAN SKAPE TILLIT: – Norsk helsenett er i en posisjon til å være driveren for å komme videre og skape tillit til digitaliseringen av helsesektoren, sier Roar Olsen, ny styreleder i Norsk Helsenett. | Foto: Sikt
KAN SKAPE TILLIT: – Norsk helsenett er i en posisjon til å være driveren for å komme videre og skape tillit til digitaliseringen av helsesektoren, sier Roar Olsen, ny styreleder i Norsk Helsenett. | Foto: Sikt

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har utnvent Roar Olsen som ny styreleder i Norsk helsenett. 

Olsen jobber i det daglige som administrerende direktør i den statlige bedriften Sikt, som er en tjenesteleverandør til kunnskapssektoren. Han har også bakgrunn fra helsedirektoratet og direktoratet fra e-helse. Han har vært i styret i Norsk helsenett siden 2019.

HOD har også utnevnt Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Helse Vest RHF, som nytt styremedlem. 

– Norsk helsenett er en spennende og kompetent organisasjon med en avgjørende rolle for videreutivklingen av digitale løsninger for helsetjenesten i Norge, sier Bryne i en pressemelding.

Også professor i informatikk ved Universitetet i Oslo, Bendik Bygstad, har blitt utnevnt til styret i den statlige bedriften. 

– Som akademiker og forsker er jeg opptatt av strategi for e-helse, og ser på det som en spennende utfordring å bidra til å løfte dette viktige feltet, sier Bygstad i meldingen.

Kristin Weidemann Wieland fra KS fortsetter i styret. Det gjør også Fastlege Kjartan Olafsson og tidligere ekspedisjonssjef hos Riksrevisjonen Therese Johansen. Cathrine Hole, Sindre Solem og André Meldal representerer de ansatte i styret til Norsk helsenett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også