Sykehusinnkjøp har inngått milliardavtale med Telenor

Telenor skal levere telekomtjenester til de fire regionale helseforetakene. 
DEKNING PÅ SYKEHUSENE: – Vi i er i full gang med å bygge innendørs 5G-dekning i sykehus, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge. | Foto: Telenor
DEKNING PÅ SYKEHUSENE: – Vi i er i full gang med å bygge innendørs 5G-dekning i sykehus, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge. | Foto: Telenor

Estimert omfang av avtalen er 180 millioner kroner per år, mens maksimal verdi av avtalen er 1,3 milliarder kroner. Rammeavtalen gjelder i to år med mulighet for forlengelse i to pluss to år med en maksimal avtalelengde på seks år.

Sykehusinnkjøp HF inngår avtalen med Telenor på vegne av de fire regionale helseforetakene Helse Sør-Øst RHF, Helse Vest RHF, Helse Midt-Norge RHF og Helse Nord RHF samt Norsk Helsenett. 

Anskaffelsen omfatter tjenester innen fast- og mobiltelefoni, avansert bredbånd, samhandlingsløsninger, sikkerhet, nye muligheter innen 5G og tingenes internett (IoT) samt verktøy for administrasjon og betjening.

I avtalen inngår innendørsdekning på sykehusene, og sikkerhet og dekning er vektet høyt, ifølge en pressemelding fra Telenor. 

– Vi i er i full gang med å bygge innendørs 5G-dekning i sykehus, og det gleder oss stort at vi får en sentral rolle i den videre digitaliseringen av helseforetakene. Avtalen legger også alt til rette for at vi sammen kan bidra til ytterligere grønne løsninger i helsesektoren gjennom riktig anvendelse av teknologi, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Birgitte Engebretsen, i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også