Helse Sør-Østs skytjeneste går én milliard over budsjettet

Skyløsningen Helselogistikk ligger an til å koste 1,7 milliarder kroner, fremfor 700 millioner slik det originalt ble budsjettert.
KOSTER: Skyløsningen Helselogistikk ligger an til å koste 1,7 milliarder for Terje Rootwelt og Helse Sør-Øst. | Foto: HSØ
KOSTER: Skyløsningen Helselogistikk ligger an til å koste 1,7 milliarder for Terje Rootwelt og Helse Sør-Øst. | Foto: HSØ

– Kostnadene ved prosjektet overskrider de konkrete beregnede gevinstene de neste 8-10 årene. Det totale prosjektet fremstår ikke lønnsomt i denne perioden. Det er klart problematisk og uheldig at dette ikke har vært kjent tidligere, sa administrerende direktør Terje Rootwelt til styret i Helse Sør-Øst 11. mai i år.

Budsjettsmellen kommer frem av dokumenter fra styremøter i det regionale helseforetaket som NRK har gjengitt

Helselogistikk-løsningen leveres av det norske selskapet DNV Imatis, med Microsoft Irland Ltd som underleverandør. 

Hensikten med Helselogistikk er blant annet registrering av pasienter ved ankomst på sykehuset. Pasientopplysninger som ligger i løsningen er blant annet navn, fødselsnummer og oppmøtested på sykehuset.

Personvernhensyn har også vært diskutert rundt skytjenesten. Gitt at det er den amerikanske leverandøren Microsoft som leverer løsningen, er Datatilsynet bekymret for problematisk amerikansk etterretningslovgivning.

HSØ har uttalt at de ikke mener det er noen risiko for at pasientopplysninger kan bli krevd overført av amerikansk etterretning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også