Helsetilsynet ber om redegjørelse om innføringen av Helseplattformen

Helsetilsynet ber om en redegjørelse rundt innføringen av Helseplattformen ved St. Olavs hospital. 
HAR «EN VISS BEKYMRING»: – Vi ser at det er nødvendig å følge opp, sier direktør i Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen. | Foto: Berit Roald
HAR «EN VISS BEKYMRING»: – Vi ser at det er nødvendig å følge opp, sier direktør i Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen. | Foto: Berit Roald
NTB, Anne Grete Storvik

Det er nesten ni uker siden det nye journalsystemet ble tatt i bruk ved St. Olavs hospital i Trondheim, og det rapporteres fortsatt om feil, skriver Adresseavisen.

Sykehuset sliter ifølge avisen med feil i medisinlister, elektroniske meldinger som ikke kommer fram og tungvinte løsninger etter at de byttet journalsystem 12. november.

– Grunn til å følge med

Statens helsetilsyn ber nå styret i Helse Midt-Norge om en redegjørelse rundt innføringen av Helseplattformen ved St. Olavs hospital.

– Vi ser at det er ganske store utfordringer, og slik sett tenker vi at det er grunn til å følge med på situasjonen. Med bakgrunn i det som er beskrevet i mediene og de redegjørelser vi har fått, har vi en viss bekymring. Vi ser at det er nødvendig å følge opp, sier direktør i Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen, til Adressa.

Utsetter på flere sykehus

I forrige uke fastslo styret for Helse Midt-Norge RHF det er nødvendig å bruke noe mer tid på feilretting og optimalisering av løsningen og at innføringen på sykehus i to regioner i Helse Midt utsettes. 

– Vi må bare erkjenne at det vil ta noe mer tid å rette feil og optimalisere løsningen som nå er tatt i bruk ved St. Olavs hospital. Det gjør at vi ikke kan ta i bruk Helseplattformen som planlagt i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal. Vi må sette ny dato og det vil bli laget en oppdatert plan, men dette påvirker heldigvis ikke oppstart for Helseplattformen i kommunene, sa styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge RHF. 

Den felles løsningen for elektronisk pasientjournal for primær- og spesialisthelsetjenesten er basert på teknologi fra det amerikanske selskapet Epic.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også