Ber om justert innføringsplan for Helseplattformen

Styret for Helse Midt-Norge RHF mener det er nødvendig å bruke noe mer tid på feilretting og optimalisering av løsningen. Innføringen på sykehus i to regioner i Helse Midt utsettes. 
UTSETTER: Innføringen av Helseplattformen på sykehusene i to helseregioner i Helse Midt utsettes, fastslår styrelder i Helse Midt-Norge, Odd Inge Mjøen. | Foto: Helse Midt
UTSETTER: Innføringen av Helseplattformen på sykehusene i to helseregioner i Helse Midt utsettes, fastslår styrelder i Helse Midt-Norge, Odd Inge Mjøen. | Foto: Helse Midt

Styret ber derfor om en justert plan for utrulling i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal. Den skal framlegges innen 19. januar, vedtok styret i det regionale helseforetaket torsdag. 

– Ikke som planlagt

– Vi må bare erkjenne at det vil ta noe mer tid å rette feil og optimalisere løsningen som nå er tatt i bruk ved St. Olavs hospital. Det gjør at vi ikke kan ta i bruk Helseplattformen som planlagt i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal. Vi må sette ny dato og det vil bli laget en oppdatert plan, men dette påvirker heldigvis ikke oppstart for Helseplattformen i kommunene, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge RHF, i en pressemelding. 

Ved St. Olavs hospital er det nødvendig med forsterket innsats og tiltak blant annet knyttet til e-meldinger, bildediagnostikk og merkantile prosesser, viser styret til. 

– Alle ønsker kan ikke løses nå

- Alle ønsker om forbedring kan ikke løses nå. Som for andre IT-systemer vil optimalisering og forbedring være en kontinuerlig prosess med oppdatering av programvaren. Det viktige nå er å få gjort de endringene som er nødvendig slik at løsningen fyller de kravene vi har satt til kvalitet og at Helseplattformen kan tas i bruk også ved sykehusene i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal, sier Mjøen.

Også styret i Helseplattformen AS behandlet denne saken torsdag, i et ekstraordinært styremøte. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også