Anbefaler å utsette utrulling av Helseplattformen i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal

Styringsgruppen for regional innføring av Helseplattformen anbefaler at utrulling av ny journalløsning i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal utsettes. 
ANBEFALER UTSETTELSE: Fagdirektør Björn I. Gustafsson leder styringsgruppen som nå anbefaler å utsette utrulling av Helseplattformen. | Foto: Helseplattformen
ANBEFALER UTSETTELSE: Fagdirektør Björn I. Gustafsson leder styringsgruppen som nå anbefaler å utsette utrulling av Helseplattformen. | Foto: Helseplattformen

Styringsgruppen, som består av ledelsen i alle helseforetakene og representanter fra de tillitsvalgte, skriver i en pressemelding at de erkjenner at det er kritiske feil og mangler ved løsningen og bruken av Helseplattformen som påvirker pasientsikkerheten og driftsituasjonen ved St. Olavs hospital. 

Problemer

Helseplattformen ble satt i drift ved St.Olavs hospital i midten av november, og er integrert med mer enn 100 systemer og nasjonale løsninger. Journalløsningen leveres av amerikanske Epic. IBM Norge har levert identitets- og tilgangsstyringen. 

Siden oppstart har innføringen vært preget av store utfordringer og kritiske feil. Blant annet problemer knyttet til til e-meldingstypene henvisninger, epikriser og røntgenrekvisisjoner og –svar. 

I meldingen viser styringsgruppen til at de har vedtatt en plan, utarbeidet av St. Olavs hospital og Helseplattformen, som dokumenterer hva som må gjennomføres av tiltak for å bedre den tekniske løsningen og bruken av denne, for å føre St. Olavs hospital tilbake til en normal driftssituasjon. Dette arbeidet kommer i tillegg til allerede etablerte arbeidsgrupper for å ivareta e-meldinger og NPR-rapportering.

– Må prioritere ressurser

– For å gjennomføre denne planen så raskt som mulig må alle tilgjengelige ressurser i Helseplattformen og St. Olavs hospital prioriteres til dette arbeidet. Dette vil medføre at forberedende aktiviteter i Helse Nord- Trøndelag og Helse Møre og Romsdal ikke kan gjennomføres som planlagt i den vedtatte innføringsplanen, sier fagdirektør Björn I. Gustafsson, som er leder av styringsgruppen, i pressemeldingen. 

Helseplattformen AS er et offentlig eid selskap som skal ha 240 arbeidsplasser, på ulike steder i Midt-Norge. Helseplattformen er det første felles journalsystemet som omfatter både kommune- og velferdstjenester og sykehus i Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også