Helseplattformen godkjent - fortsetter forberedelser til «Go live»

– Helseplattformens løsning for pasientjournal og pasientadministrativt system svarer nå til de kravene som er satt.
FORTSETTER INNFØRING: Helseplattformen AS og administrerende direktør Torbjørg Vanvik, planlegger for lansering av Helseplattformen den 12. november, tross massiv kritikk.
FORTSETTER INNFØRING: Helseplattformen AS og administrerende direktør Torbjørg Vanvik, planlegger for lansering av Helseplattformen den 12. november, tross massiv kritikk.

Dette skriver Helseplattformen i en pressemelding onsdag ettermiddag, etter at den regionale styringsgruppen for innføringsprosjektet godkjente milepælsplanen og kvaliteten i løsningen.

– Dette er en svært viktig milepæl. Løsningen svarer nå til de kravene som er satt , og vi er forsikret om at det ikke gjenstår feil som er kritiske for «Go live» den 12. november, sier styreleder for St. Olavs hospital, Ola Strand.

Innføringen av Helseplattformen har vært gjenstand for massiv kritikk fra blant annet leger og politikere. Tillitsvalgte har sendt bekymringsmelding til ledelsen ved Kreftklinikken ved St. Olavs hospital fordi de frykter at det er uforsvarlig å innføre Helseplattformen.

Styreleder for St. Olavs hospital, Ola Strand, sier all oppmerksomhet nå rettes mot de siste forberedelsene før 12. november. Formell beslutning om å ta Helseplattformen i bruk fattes i styremøte for Helse Midt-Norge RHF fredag 28.oktober.

Helseplattformen i Helse Midt-Norge skal anskaffe og innføre ny, felles pasientjournal ved sykehus og 65 kommuner, inkludert alle fastlegene, i hele Midt-Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les ogsåNY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda