Norsk e-helseselskap leverer til britiske NHS

De britiske helsemyndighetene skal bruke tjenester utviklet av Ledidi.
AUDIT: Forskningsparken-baserte Ledidi skal levere Ledidi Core til NHS i Storbritannia, hvor teknologien skal brukes til å samle inn helsedata for å gå igjennom behandlingsmetodene. | Foto: Ledidi/Oslo Cancer Cluster
AUDIT: Forskningsparken-baserte Ledidi skal levere Ledidi Core til NHS i Storbritannia, hvor teknologien skal brukes til å samle inn helsedata for å gå igjennom behandlingsmetodene. | Foto: Ledidi/Oslo Cancer Cluster

Alle sykehusene i National Health Service (NHS) som behandler brystkreft kan nå få tilgang til et abonnement til tjenestene til det norske e-helseselskapet Ledidi, dersom de søker om det.

Ledidi, som nylig opprettet et kontor i Leeds i Storbritannia, leverer en tjeneste for å samle inn og strukturere helsedata. Systemet skal brukes til å gjennomføre en klinisk revisjon i NHS-systemet. Her går de gjennom praksisen for å undersøke hvorvidt de behandler på best mulig måte.

Tjenesten gir blant annet tilgang til en mal hvor helsepersonell kan fylle inn data om pasientene sine. Da er ikke dataene lagret i fritekst, og er dermed lettere å tolke i analyser.

– For kreftklinikker gir det å få daglig data fra pasienten nye muligheter for å forstå effekten innsatsen deres har, også kan de identifisere områder der pasientpleie og behandlingen kunne vært forbedret, sier administrerende direktør i Ledidi, Einar Martin Aandahl, ifølge Oslo Cancer Clusters nettside.

– Ledidi Core lar helsepersonell lage strukturerte databaser og skjemaer for datainnsamling, sånn at dataene kan samles inn i samme format fra forskjellige kolleger og klinikker. Løsningen er designet for at flere skal kunne samarbeide på en delt database, sier Aandahl.

Det hele er kommet i stand som følge av en donasjon fra Pfizers britiske avdeling. Totalt 80 abonnementer kan deles ut, opplyser Pfizer i en pressemelding.

Aandahl har tidligere uttalt at Storbritannia var et naturlig første steg for å gjøre selskapet globalt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også