Moderna trapper opp samarbeid om kunstig intelligens

Moderna har integrert KI-assistenter for ansatte i hele selskapet, og har mer enn 80 prosent intern bruk av kunstig intelligens (KI). 
KI-ASSISTENTER: Moderna skal lansere flere produkter de kommende året, og kunstig intelligens står svært sentralt i denne utviklingen, ifølge selskapet. | Foto: Dado Ruvic
KI-ASSISTENTER: Moderna skal lansere flere produkter de kommende året, og kunstig intelligens står svært sentralt i denne utviklingen, ifølge selskapet. | Foto: Dado Ruvic

Vaksineselskapet og mRNA-teknologiselskapet Moderna, og Openai, startet et samarbeid tidlig i 2023. Da lanserte selskapene Modernas egen versjon av Chatgpt, kalt Mchat. Denne ble bygget internt på toppen av Openais API.

Med mer enn 80 prosent intern bruk siden lanseringen, satte denne første suksessen fart i en KI-kultur som førte til utrullingen av Chatgpt Enterprise og dens forbedrede funksjoner, som Advanced Analytics, Image Generation og GPT-er, skriver Moderna i en pressemelding. 

Disse GPT-ene er nå integrert i alle Modernas forretningsfunksjoner - fra juridisk avdeling til forskning, produksjon og markedsføring - og er spesialbygd som assistenter som jobber ved siden av Modernas ansatte, ifølge selskapet. 

– Akkurat som introduksjonen av PC-en på 1980-tallet endret måten vi jobber og lever på, er kunstig intelligens på vei til å forandre hverdagen vår fullstendig - og OpenaI er med på å lede an i utviklingen. Begge selskapene våre har felles verdier og er forskningsdrevne organisasjoner som flytter grensene for teknologi for å drive transformasjon, sier Stéphane Bancel, administrerende direktør i Moderna, i meldingen. 

– Moderna skal lansere flere produkter i løpet av de neste årene, og samarbeid med selskaper som Openai er avgjørende for vår evne til å skalere og maksimere vår innvirkning på pasientene, sier Bancel. 

– Moderna viser vei ved å gi alle sine ansatte mulighet til å bruke kunstig intelligens til å løse komplekse problemer, sier Sam Altman, administrerende direktør i OpenaI. 

Openai, selskapet bak Chatgpt, ble grunnlagt av gründeren Sam Altman og er delvis eid av Microsoft.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også