Ultimovacs krisegrep: Reduserer antall ansatte med 40 prosent

Kreftvaksine-selskapets nye planer for å ha nok penger til fjerde kvartal 2025 innebærer blant annet mindre aktivitet - og nedbemanning. 
TAKKER DE ANSATTE: – Jeg ønsker å takke de ansatte for deres utrolige engasjement for å hjelpe kreftpasienter og for deres bidrag til vårt oppdrag, sier Ultimovas-direktør Carlos de Sousa. | Foto: Sebastian Hagel
TAKKER DE ANSATTE: – Jeg ønsker å takke de ansatte for deres utrolige engasjement for å hjelpe kreftpasienter og for deres bidrag til vårt oppdrag, sier Ultimovas-direktør Carlos de Sousa. | Foto: Sebastian Hagel

Siden det kritiske tilbakeslaget i mars, da avlesingen av Ultimovacs-studien INITIUM viste negative resultater, har selskapet jobbet med hvordan de skal navigere fremover og hvordan bevare kontantbeholdningen. 

Ultimovacs meldte om stor skuffelse da avlesingen av studien - som det var knyttet svært høye forventninger til - viste at selskapets kreftvaksine UV1 ikke ga noen tilleggseffekt for pasientene når de fikk behandling med UV1 i tillegg til ipilimumab og nivolumab, verken i primær- eller sekundærendepunktene. 

Ved utgangen av 2023 var det 267 millioner kroner igjen på selskapets konto. 

Ansatte-kutt

Tirsdag kveld melder Ultimovacs at ett av tiltakene er å kutte i arbeidsstokken: 

– Aktivitetsnivåjusteringer og driftsprioriteringer er iverksatt for å opprettholde den finansielle runwayen. Dette inkluderer å kutte i arbeidsstokken med cirka 40 prosent, skriver selskapet, som ved utgangen av 2023 hadde 25 ansatte. 

Nå ser selskapet mot avlesningene av to studier de kommende månedene. 

– På grunn av det store mangfoldet i UV1 fase 2-programmet og de oppmuntrende resultatene fra tidligere UV1-studier, har Ultimovacs fortsatt stor tro på UV1s potensial, heter det i børsmeldingen. 

– Vi er sterkt forpliktet til å ta selskapet videre til de neste viktige datapunktene: Avlesningen av FOCUS-resultatene i 3. kvartal 2024 og DOVACC-resultatene i første halvår 2025

Med den nye planen forventer selskapet å ha kontanter til fjerde kvartal i 2025, gjennom avlesingen av DOVACC fase 2-studien. 

– Vi er fortsatt dedikert til å undersøke den potensielle effekten av UV1-vaksinen på flere kreftindikasjoner og immunterapikombinasjoner, og vi er forberedt på både utfordringer og resultater underveis. Vi forventer potensielle vekstkatalysatorer både i 2024 og 2025, sier Carlos de Sousa, administrerende direktør i Ultimovacs i meldingen. 

15 millioner kroner i kvartalet

– Målet vårt er å skape verdier for pasienter og aksjonærer, samtidig som vi sikrer finansiell stabilitet for selskapet. For å nå dette målet må vi redusere aktivitetsnivået og endre prioriteringene våre - blant må vi redusere arbeidsstokken. Jeg ønsker å takke de ansatte for deres utrolige engasjement for å hjelpe kreftpasienter og for deres bidrag til vårt oppdrag, sier han .

Basert på nåværende planer og prognoser er burnrate estimert til cirka 15 millioner kroner per kvartal mot slutten av 2025, før igangsetting av eventuelle nye aktiviteter i forbindelse med nye kliniske studier, eller andre prosjekter, skriver selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også