Ny eier og ledelse i Curida – får opptil 260 millioner kroner i frisk kapital

Anders Larsson blir ny administrerende direktør i Curida etter Ole J. Dahlberg, som går inn som styreleder. 
NYE PENGER OG NY DIREKTØR: Anders Larsson (t.h), COO i Curida, blir selskapets nye direktør etter Ole J. Dahlberg. | Foto: Curida
NYE PENGER OG NY DIREKTØR: Anders Larsson (t.h), COO i Curida, blir selskapets nye direktør etter Ole J. Dahlberg. | Foto: Curida

Signet Healthcare Partners, et New York-basert private equity-selskap, er blitt ny eier i Curida. Selskapet investerer samtidig mellom 230 og 260 millioner kroner i Curida sammen med de eksisterende aksjonærene Canica, Investinor, Klaveness Marine og Farvatn Private Equity.

– Denne investeringen vil gjøre det mulig for Curida å sette fart på ekspansjonsplanene sine, blant annet ved å forbedre anleggskapasiteten og styrke posisjonen i bransjen, skriver selskapet i en pressemelding. Selskapet har ikke offentliggjort detaljer rundt investeringen. 

I forbindelse med investeringen går Signet inn i styret. Ole J. Dahlberg, som i dag er administrerende direktør i Curida, er utnevnt til styreleder, etter Per S. Thoresen. 

– Vi er svært glade for å kunne ønske Signet velkommen inn som en betydelig aksjonær i Curida. Signet bidrar med solid relevant bransjeerfaring og en lang erfaring med CDMO-investeringer, sier Dahlberg i meldingen. 

Ny administrerende direktør i Curida blir Anders Larsson, som kommer fra stillingen som Chief Operating Officer i Curida. 

Larsson, som tiltrer i stillingen den 1. mai, har blant annet vært administrerende direktør i Boots Apotek/Alliance Healthcare i Norge (Cencora), og hatt flere lederroller i næringsmiddelindustrien i Orkla og Carlsberg. Larsson er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk fra Chalmers og Imperial College.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også