Hovedeier i Navamedic har solgt seg helt ut

Investeringsselskapet Ingerø Reiten Investment Company (IRIC) er nå helt ute av selskapet som blant annet selger fedmemidlet Mysimba. 
IRIC UTE: Navamedic og administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen, må si farvel til Ingerø Reiten Investment Company som eier. | Foto: Navamedic
IRIC UTE: Navamedic og administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen, må si farvel til Ingerø Reiten Investment Company som eier. | Foto: Navamedic

Oppdatert 10:57 13. mars med kommentar fra ledelsen i Navamedic.

Ingerø Reiten Investment Company (IRIC) har solgt alle aksjene sine i legemiddelselskapet Navamedic. Aksjene ble solgt for 32 kroner per aksje, for 95 millioner kroner, eller ca. 2,7 ganger det investerte beløpet, skriver selskapet i børsmeldingen. 

IRIC, som er investeringsselskapet til styreleder Terje Bakken og styremedlem Narve Reiten i Navamedic, har vært hovedeier og strategisk partner i legemiddelselskapet siden 2019.

Selskapet solgte i andre halvdel av februar 597 424 aksjer i Navamedic, men var etter dette fortsatt den største aksjonæren i selskapet. Med dette salget ble IRICs beholdning av aksjer og stemmer i Navamedic redusert fra 20,53 prosent til 17,5 prosent. 

Vil nedbetale gjeld

Med salget som ble meldt onsdag kveld, er IRIC helt ute av Navamedic, og vil bruke deler av provenyet til å styrke balansen ved å nedbetale gjeld, ifølge Terje Bakken: 

– For IRIC var dette riktig tidspunkt å selge på. Navamedic er et førsteklasses selskap, men som en stor, strategisk investor er det også viktig å vite når man skal gi stafettpinnen videre. Vi er svært fornøyde med å overlevere Navamedic-aksjene til nye eiere. 

Aksjene har blitt kjøpt av institusjonelle og private investorer, hvorav flere er internasjonale investorer med særlig interesse for farmasi, ifølge meldingen.

IRIC eier for øvrig 19,61 prosent av aksjene i det børsnoterte medtek-selskapet Observe Medical.

Økt fedmemiddel-salg

– Navamedic har hatt en ekstraordinær utvikling de siste årene. I 2023 passerte omsetningen 500 millioner kroner, nesten tre ganger omsetningen i 2019. Selskapet har sikret seg rettighetene til en rekke attraktive produkter for salg i Norden og Europa, og ser også på muligheter andre steder i verden, sier Bakken.

Administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen kommenterer frasalget i egen pressemelding: 

– IRIC har vært en aktiv eier i Navamedic siden desember 2018, da de ble vår største aksjonær. I løpet av denne perioden har vi forvandlet selskapet til en lønnsom virksomhet med en attraktiv produktportefølje, godt posisjonert for fremtidig vekst. Vi har satt stor pris på samarbeidet og den gode støtten fra IRIC, sier hun.

  • Navamedic omsatte for 512 millioner kroner i 2023. Det er en økning på 34 prosent fra 2022. I fjerde kvartal omsatte selskapet for 125 millioner kroner, opp 8,1 prosent fra samme periode i fjor.

  • Salget innen reseptbelagte midler er størst og stod for 301 millioner kroner i hele fjor, opp fra 212 millioner kroner i 2022. Salget av fedmemidlet Mysimba økte med 24 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også