EMA skal undersøke mulige konsekvenser av Novo Nordisks oppkjøp av fabrikker fra Catalent

Eli Lilly har uttrykt bekymring for avtalen.
SAMLER INN DATA: EMAs arbeidsgruppe for legemiddelmangel vil i samarbeid med medlemslandene samle inn data om legemidlene som produseres ved de aktuelle anleggene- | Foto: Piroschka Van De Wouw
SAMLER INN DATA: EMAs arbeidsgruppe for legemiddelmangel vil i samarbeid med medlemslandene samle inn data om legemidlene som produseres ved de aktuelle anleggene- | Foto: Piroschka Van De Wouw
MIKKEL AABENHUS HEMMINGSEN

De europeiske legemiddelmyndighetene (EMA) vil undersøke potensielle risikoer ved Novo Nordisks oppkjøp av produksjonsanlegg fra Catalent, skriver Reuters.

EMAs arbeidsgruppe for legemiddelmangel vil i samarbeid med medlemslandene samle inn data om legemidlene som produseres ved de aktuelle anleggene, for å vurdere konsekvensene for tilgjengeligheten av legemidler, opplyser EMA til Reuters.

Novo Holdings kunngjorde forrige uke at de hadde lagt inn bud på kontraktsprodusenten og de 50 produksjonsanleggene, og i samme åndedrag kunngjorde de at de vil selge tre av Catalents fyllingsanlegg i Italia, Indiana, USA og Belgia til Novo Nordisk. 

Oppkjøpet vil bli gjennomført så snart som mulig, sannsynligvis mot slutten av 2024, skriver danske MedWatch. 

Eli Lilly har uttrykt bekymring for oppkjøpet, ettersom noen av selskapets produkter produseres ved de berørte anleggene. Lillys finansdirektør, Anaz Ashkenazi, har understreket at selskapet har til hensikt å holde Catalent ansvarlig i henhold til avtalen, mens administrerende direktør David Ricks har bedt konkurransemyndighetene om å se nærmere på avtalen.

Novo Nordisk har kunngjort at selskapet vil overholde sine forpliktelser overfor kundene som i dag betjenes av Catalents tre fyllingsanlegg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også