Astrazeneca vil øke antall ansatte i Danmark med 40 prosent

Astrazeneca forventer å øke arbeidsstokken i Danmark fra 100 til 140 ansatte i løpet av det kommende året. 
ANSETTER: – Konkurransen er tøff, og det å skape en dynamisk og attraktiv arbeidsplass er blitt et konkurranseparameter, sier Christof Bischoff, Country Manager for Astrazeneca i Danmark. | Foto: Astrazeneca/PR/Ulrike Schacht
ANSETTER: – Konkurransen er tøff, og det å skape en dynamisk og attraktiv arbeidsplass er blitt et konkurranseparameter, sier Christof Bischoff, Country Manager for Astrazeneca i Danmark. | Foto: Astrazeneca/PR/Ulrike Schacht
MIKKEL AABENhus HEMMINGSEN, ANNE GRETE STORVIK

Tirsdag innvier Astrazeneca formelt et nytt dansk hovedkontor i Carlsberg Byen i København, som legemiddelselskapet har flyttet til etter tidligere å ha holdt til i Ballerup, opplyser selskapet i en pressemelding. 

– Tøff konkurranse

Beslutningen om å flytte hovedkontoret skal ses i lys av at legemiddelselskapet forventer å ansette nye typer medarbeidere med kunnskap om blant annet informasjonsteknologi, dataanalyse og digital prosjektledelse, ifølge danske MedWatch. 

– Konkurransen er tøff, og det å skape en dynamisk og attraktiv arbeidsplass er blitt et konkurranseparameter, sier Christof Bischoff, Country Manager for Astrazeneca i Danmark, i meldingen.

Astrazeneca forventer å øke arbeidsstokken i Danmark med 40 prosent fra 100 til 140 ansatte i løpet av det kommende året. 

Strategien tar også hensyn til bærekraft, og Astrazenecas nye kontor på nesten 1000 kvadratmeter er bærekraftsertifisert. 

Astrazeneca har tidligere hatt kontorer i Albertslund, Ørestad og senest Ballerup. 

Vokser i Norge

I Norge er Astrazeneca, sett bort fra produksjonsbedriftene, ett av de større legemiddelselskapene. I fjor ansatte selskapet 20 nye medarbeidere, og rundet med dette 100 ansatte i september i fjor.

Ifølge Legemiddelindustriens (LMI) oversikt over hvilke selskaper i Norge som bruker mest på FoU, er Astrazeneca på andreplass med 16,2 millioner kroner. MSD er det selskapet som bruker mest, med 49,7 millioner kroner til FoU i 2022. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også