Arxx Therapeutics fusjonerer og henter 862 millioner kroner – direktøren forlater selskapet

Finansieringsrunden er en av de største for et unotert tidligfase biotek-selskap noensinne, ifølge Sveinung Hole, styreleder i Arxx. Samtidig melder han at direktør Øystein Soug slutter. 
FUSJONERER: Det fusjonerte selskapet får navnet Calluna Pharma. Største eier blir det nederlandske fondet Forbion, opplyser styreleder i Arxx Therapeutics, Sveinung Hole. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
FUSJONERER: Det fusjonerte selskapet får navnet Calluna Pharma. Største eier blir det nederlandske fondet Forbion, opplyser styreleder i Arxx Therapeutics, Sveinung Hole. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Arxx Therapeutics fusjonerer med Oxitope Pharma og henter 862 millioner kroner fra en internasjonal investor for å finansiere utvikling av nye behandlinger for fibrotiske- og inflammatoriske sykdommer. 

Det fusjonerte selskapet får navnet Calluna Pharma. Største eier blir det nederlandske fondet Forbion. Fondet er en av de ledende life science-ventureinvestorene i Europa, med rundt 30 milliarder kroner under forvaltning, skriver Sveinung Hole, styreleder i Arxx og managing partner i Sarsia i en pressemelding.

– Finansieringsrunden er en av de største for et unotert norsk tidligfase biotek-selskap noensinne. Dette er ikke bare svært sterkt av Arxx i et krevende kapitalmarked, men også en stor dag for norsk biotek, skriver han. 

I meldingen går det også frem at administrerende direktør Øystein Soug forlater selskapet. 

Jonas Hallén fortsetter som medisinsk sjef i det fusjonerte selskapet, og resten av Arxx-teamet blir også alle med videre i Calluna, skriver Hole videre.

Arxx Therapeutics ble stiftet i 2018 av Jörg Klingelhöfer, Jonas Hallén og Rizwan Hussain. 

– Teamet i Arxx med Øystein, Jonas og Jörg spissen fortjener stor takk for en fremragende jobb med å utvikle selskapet og muliggjøre transaksjonen som etablerer Calluna. Styret og eierne vil takke for godt samarbeid og ønske Øystein lykke til videre, sier Hole.

Det fusjonerte selskapet vil utvikle innovative terapier rettet mot immunologiske sykdommer med stort uløst medisinsk behov drevet av akutt eller kronisk betennelse og fibrose. 

– Vi får inn en svært kompetent hovedeier som sammen med eksisterende aksjonærer vil utvikle Arxx’ teknologi videre. Dette er en betydelig anerkjennelse av selskapets potensial. En kapitalutvidelse i denne størrelsesorden gjør det mulig å utvide det kliniske utviklingsprogrammet betraktelig, uttaler Susanne Stuffers, CEO i P53 Invest. 

De norske life science-investorene P53 Invest og Sarsia investerte første gang i Arxx i 2019. I 2021 kom også Investinor inn på eiersiden og i styret sammen med de to øvrige norske tidligfaseinvestorene. Investinor har tatt størst andel i de siste finansieringsrundene. 

– Dette samarbeidet mellom norske tidligfaseinvestorer har vært avgjørende i å legge grunnlaget for transaksjonen vi ser i dag. Vi er små hver for oss sammenlignet med internasjonale spesialistinvestorer, men sterke sammen. Denne transaksjonen er svært gledelig for det norske økosystemet, sier Birgitte Gangmark Villmo, Investment Manager i Investinor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også