Ny godkjenning for Alzheimer-legemiddel

Alzheimer-behandlingen lecanemab har fått godkjenning i Sør-Korea. 
FIKK TOMMEL OPP: Svenskutviklede lecanemab (Leqembi) får ja fra Sør-Koreanske myndigheter. | Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
FIKK TOMMEL OPP: Svenskutviklede lecanemab (Leqembi) får ja fra Sør-Koreanske myndigheter. | Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det melder Bioarctic i en pressemelding. 

Legemidlet markedsføres som Leqembi, og er godkjent som behandling av mild kognitiv svikt ved Alzheimers sykdom, og til pasienter med mild demens på grunn av Alzheimers sykdom.

Japanske Eisai markedsfører svenskutviklede lecanemab (Leqembi) som er godkjent og på markedet i flere land. Det er Eisai, sammen med svenske Bioarctic, som har ansvaret for markedsføringen av lecanemab i Europa og Norge. 

Foruten Sør-Korea, er Lecanemab er godkjent i USA, Japan og Kina med følgende indikasjoner: 

USA: For behandling av Alzheimers sykdom. Behandlingen bør initieres hos pasienter med mild kognitiv svikt eller mild demens i sykdomsstadiet. 

Japan: For å bremse utviklingen av mild kognitiv svikt (MCI) og mild demens som følge av Alzheimers sykdom.

Kina: For behandling av For behandling av MCI på grunn av Alzheimers sykdom og mild demens som følge av Alzheimers sykdom. 

Eisai har også sendt inn søknader om godkjenning av lecanemab i 13 land og regioner, inkludert EU, der søknaden fortsatt ligger på de europeiske legemiddelmyndighetenes bord. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også