Norge har forsatt ikke signert avtale om legemiddel-kriminalitet

Stortinget vedtok i 2016 å ratifisere Europarådets Medicrime-konvensjon, som skal styrke kampen mot produksjon, markedsføring og salg av falske og ulovlige legemidler Men dette har fortsatt ikke skjedd.
VIL HA FORTGANG: Sveinung Stensland (H) krever at Norge ratifiserer Medicrime-konvensjonen. | Foto: Vidar Ruud/NTB
VIL HA FORTGANG: Sveinung Stensland (H) krever at Norge ratifiserer Medicrime-konvensjonen. | Foto: Vidar Ruud/NTB

Ifølge Helse- og omsorgsdepartementet har ikke arbeidet med ratifiseringen av Medicrime-konvensjonen vært prioritert på grunn av pandemien, skriver Farmatid.

Stortingspolitiker Sveinung Stensland (H), sier til til tidsskriftet at han synes det er flaut at Norge ennå ikke har signert avtalen, selv om han forstår at arbeidet ble lagt til side under pandemien.

– Men den unnskyldningen kan de ikke bruke lenger, sier han, og frikjenner forøvrig ikke sin egen regjering - som hadde tre år på seg fra vedtaket om ratifisering til pandemien startet.

Stensland er nå medlem i Justiskomiteen på Stortinget, men satt i Helse- og omsorgskomiteen da vedtaket ble gjort.

Europarådets Medicrime-konvensjon ble lagt fram første gang i 2011.

Legemiddelinspektør Line Saxegaard i Statens legemiddelverk (SLV) har også vært klar på at Norge burde ha signert avtalen.

– Legemiddelverkets anbefaling er at Norge signerer konvensjonen. Saken ligger i departementet, og vi respekterer selvsagt deres prioriteringer. Signering av konvensjonen er en politisk avgjørelse, sier Saxegaard til Farmatid.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også