Philips overgikk forventningene i andre kvartal

Selskapet oppjusterer nå og forventer vekst.
OPPJUSTERER: Toppsjef i Philips, Roy Jakobs, og resten av ledelsen, skrur forventningene opp etter et godt andrekvartal. | Foto: Philips/pr
OPPJUSTERER: Toppsjef i Philips, Roy Jakobs, og resten av ledelsen, skrur forventningene opp etter et godt andrekvartal. | Foto: Philips/pr

Nederlanske Philips overgikk markedets forventninger i årets andre kvartal og oppjusterer nå salgsprognosen sin. 

Det skriver Marketwire for danske MedWatch.

Selskapet hadde en bruttoinntekt (EBITA) på 453 millioner euro, samtidig som de kun var forventet å tjene 396 millioner euro, ifølge estimater fra Bloomberg. 

Omsettningen til Philips i perioden var på 4,5 milliarder euro.

Selskapet sier nå at de selv forventer en vekst i omsetningen på midt-ensifret prosent, kontra tidligere forventning på lav-ensifret vekst. 

Philips startet sommeren 2021 å trekke tilbake flere millioner puste- og søvnapémaskinet tilbake på grunn av frykt for at det lyddempende skummet i maskinene var helseskadelig. 

Philips aksjepris har falt fra høydepunktet på 50 euro per aksje i april 2021, til et bunnpunkt på 12,5 euro tidligere i år. Dagens kurs er på omtrent 20 euro per aksje.

Tidligere i år publiserte selskapet resultater fra uavhengige undersøkelser som viste at 95 prosent av maskinene som var omfattet av tilbakekallelsen ikke har utgjort noen «nevneverdig» helserisiko.

Så langt har 10 000 ansatte i den Amsterdam-baserte medtek-giganten blitt sagt opp som en konsekvens av lav lønnsomhet i selskapet, knyttet i stor grad til de omfattende tilbaketrekkeslene av pustemaskiner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også