Nordisk prosjekt skal åpne USA-dører for helseteknologibedrifter

Innovasjon Norge skal med sine nordiske søsterorganisasjoner fly nordiske helsebedrifter til USA. Der skal de få møte ledende miljøer innen helse og omsorg.
– Det er krevende å slippe inn, men så er mulighetene store, sier prosjektansvarlig Jannik Grodt Schmid om ordningen der blant annet Novant Health er med. | Foto: Linkedin/Novant Health
– Det er krevende å slippe inn, men så er mulighetene store, sier prosjektansvarlig Jannik Grodt Schmid om ordningen der blant annet Novant Health er med. | Foto: Linkedin/Novant Health

Prosjektet Nordic Amplify skal hjelpe helseteknologibedrifter i Norden med å finne vei inn i det amerikanske markedet, ifølge en pressemelding.

– Det er krevende å slippe inn, men så er mulighetene store, sier prosjektansvarlig Jannik Grodt Schmidt.

Deltakende bedrifter vil bli tatt med til Winston-Salem i North Carolina, som er et sentrum for helsenæringene i USA. Det skal være enklere å oppnå kontakt med de store aktørene der enn mange andre steder i landet, ifølge pressemeldingen.

Helsemarkedet i USA er verdens største, med en forventet omsetning i 2023 på 208 milliarder dollar bare for medisinsk utstyr. Dette er tredje gang prosjektet gjennomføres og andre gang Innovasjon Norge er med på laget.

– Vi ser at selskapene som har vært med tidligere er i en langt bedre posisjon i det amerikanske markedet enn de var på forhånd. De er blitt kjent med behovene i markedene og vet mye mer om viktige kontaktpunkter enn tidligere. Det gir dem store fordeler, sier Jannik Grodt Schmidt i pressemeldingen.

Dekker mer en 100 sykehus

Bak ordningen står Nordic Innovation, som er eid av Nordisk Ministerråd, i tillegg til Innovasjon Norge og lignende organisasjoner i de andre landene.

I løpet av besøket til USA møter deltakerne representanter fra fem ulike helseorganisasjoner, med mer enn 100 sykehus og vise seg fram for fem ulike «venture capital»-miljøer.

I fjor var seks norske virksomheter med. I alt har 26 selskaper deltatt i de to første rundene. Fem av disse har på ulike vis kommet seg videre inn på markedet - én av bedriftene har inngått en foreløpig avtale med et helseforetak.

Det skal avholdes lansering og workshop om neste års prosjekt den 29. november.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også