Fire helseteknologi-selskap får millionstøtte fra Design og arkitektur Norge

Genitan, Nordic Neurotech, Vilje Bionics og Medlytic mottar totalt to millioner kroner til å realisere sine prosjekter.
NYTT KONSEPT: Daglig leder i Vilje Bionics, Saeid Hosseini, får 550 000 kroner i støtte til å utvikle et nytt gripe-hjelpemiddelkonsept. | Foto: Vilje Bionics
NYTT KONSEPT: Daglig leder i Vilje Bionics, Saeid Hosseini, får 550 000 kroner i støtte til å utvikle et nytt gripe-hjelpemiddelkonsept. | Foto: Vilje Bionics

De fire selskapene får støtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA), en statstøttet organisasjon som skal fremme god innovasjon og arkitektur.

Selskapene blir tildelt støtte til sine prosjekter gjennom støtteordningen Designdrevet Innovasjonsprogram, ifølge en pressemelding.

Totalt to millioner kroner

  • Nordic Neurotech tildeles 500 000 kroner for å utvikle digitale grupperom for pasienter med lettere psykiske plager.
  • Genitan skal lage et system for å sikre bedre lokal håndtering av blodprøver og støttes med 500 000 kroner.
  • Medlytic ønsker å lage et system som kan hjelpe ledelse ved sykehus til å administrere innkjøp til de digitale systemene. Selskapet skal samarbeide med design- og innvasjonsbedriften Comte Bureau og får 450 000 kroner i støtte.
  • Vilje Bionics får 550 000 kroner til å utvikle et gripe-hjelpemiddelkonsept som er ergonomisk utformet og som kan tilpasses ulike brukeres behov.

Bidrar til omstilling

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for innovasjon og verdiskaping. Organisasjonen mottar årlig tilskudd over statsbudsjettet.

– Designdrevet innovasjon betyr bedre og mer bærekraftige produkter og tjenester. Nettopp dette trenger vi mer av i omstillingen av norsk næringsliv. Jeg gleder meg virkelig til å følge disse prosjektene videre, sier prosjektleder Anne Elisabeth Bull i DOGA i pressemeldingen.

I år deler DOGA ut 8,5 millioner kroner til totalt 18 prosjekter gjennom støtteordningen Designdrevet Innovasjonsprogram.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter