Bergenbio henter 138 millioner kroner

Bioteknologiselskapet har sikret finansiering inn i andre halvår 2025.
FRISKE PENGER: Bergenbio og administrerende direktør Martin Olin har nå penger inn i siste halvår av 2025, melder selskapet. | Foto: Nils Olav Mevatne
FRISKE PENGER: Bergenbio og administrerende direktør Martin Olin har nå penger inn i siste halvår av 2025, melder selskapet. | Foto: Nils Olav Mevatne

93,6 prosent av de gjenstående tegningsrettene ble utøvet for å kjøpe aksjer i Bergenbio, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag ettermiddag. 

Bergenbio hentet penger i juni i fjor sommer, og da ble investorene som tegnet seg tildelt tegningsretter til å kjøpe nye aksjer. 

Mandag gikk tegningsfristen ut. Selskapet blir tilført 138 millioner kroner i frisk kapital, viser fasiten, skriver selskapet. 

– Vi er veldig fornøyde med at så mange investorer viser at de har troen på Bergenbio gjennom å benytte sine tegningsretter. Dette gir selskapet fornyet styrke til å fortsette utviklingen av bemcentinib, sier Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio. 

På forhånd hadde selskapet blitt garantert minst 118 millioner kroner fra et utvalg investorer, deriblant Trond Mohns Meteva og Investinor. 

Kapitalinnhentingen vil nå sikre selskapet finansiering inn i andre halvår 2025, ifølge pressemeldingen fra Bergenbio. 

Bergenbio startet i mars fase 2a-delen på selskapets hovedstudie på bemcentinib. De første dataene er forventet presentert rundt årsskiftet. 

Her skal sikkerheten, toleransen og effekten av bemcentinib undersøkes i kombinasjon med standard behandling hos pasientene. Det er kun pasienter med ikke-småcellet lungekreft med mutasjon i STK11-genet som skal inkluderes. 

Bemcentinib består av daglig inntak av en pille som hemmer AXL-proteinet, som assosieres med behandlingsresistens og dårlig prognose. 

Artikkelen er oppdatert den 16.april-2024 klokken 21:25: Bergenbio retter tirsdag kveld i pressemeldingen: Det riktige er at de gjenstående tegningsrettene (93,6 prosent) ble utøvet for å kjøpe nye aksjer i Bergenbio, og ikke at 93,6 av tegningsrettseierne kjøpte aksjer, slik det sto i den opprinnelige meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også