Bergenbio går videre med hovedstudie

Bergenbio starter opp fase 2a-delen i selskapets hovedstudie.
GÅR VIDERE MED STUDIE: – Pasienter med ikke-småcellet lungekreft og mutasjon i STK11-genet lider av et stort udekket medisinsk behov, sier administrerende direktør Martin Olin. | Foto: Nils Olav Mevatne
GÅR VIDERE MED STUDIE: – Pasienter med ikke-småcellet lungekreft og mutasjon i STK11-genet lider av et stort udekket medisinsk behov, sier administrerende direktør Martin Olin. | Foto: Nils Olav Mevatne

Det skjer etter anbefaling fra en uavhengig fagkomité, skriver Bergenbio i en pressemelding. 

Selskapets hovedkandidat, legemiddelet bemcentinib, utvikles for pasienter som får behandling mot ikke-småcellet lungekreft og som har mutasjon i STK11-genet. 

I fase 1b-delen av selskapets hovedstudie BGBC016 har hensikten vært å måle hvor godt kroppen tåler og håndterer bemcentinib i kombinasjon med standard behandling for pasienter med ikke-småcellet lungekreft, uavhengig av om disse pasientene har STK11-mutasjoner.

– Pasienter med ikke-småcellet lungekreft og mutasjon i STK11-genet lider av et stort udekket medisinsk behov. Bemcentinib er en ny behandling som potensielt kan forbedre resultatet for pasienter betydelig, sier administrerende direktør i Bergenbio, Martin Olin, i en pressemelding. 

Nå starter fase 2a-delen av selskapets hovedstudie. Her skal sikkerheten, toleransen og effekten av bemcentinib undersøkes i kombinasjon med standard behandling hos pasientene. Det er kun pasienter med ikke-småcellet lungekreft med mutasjon i STK11-genet som skal inkluderes. 

– Vi er veldig fornøyde med at det ikke er identifisert risiko for pasientsikkerhet i studiets første fase, og at fagkomitéen nå har anbefalt å fortsette studien som planlagt. Vi har derfor åpnet hovedstudien med mål om å validere verdien av bemcentinib, sier medisinsk direktør i Bergenbio, Cristina Oliva, i meldingen. 

Oppstarten av fase 2a-delen av studien følger etter en positiv anbefaling fra den uavhengige fagkomitéen, Drug Safety Monitoring Board (DSMB) som har evaluert selskapets nylig avsluttede kliniske studie om hvorvidt bemcentinib er trygg å bruke i kombinasjon med standard behandling, skriver selskapet. 

Bemcentinib består av daglig inntak av en pille som hemmer AXL-proteinet, som assosieres med behandlingsresistens og dårlig prognose. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også