PCI Biotech har halvert driftsunderskuddet

Bioteknologiselskapet satser nå for fullt på genterapiproduksjon. 
GODE TILBAKEMELDINGER: – Vi har i 2024 fått oppmuntrende eksterne tilbakemeldinger fra tidligfase felttesting med vår fotokjemiske teknologi for produksjon av virusvektorer, sier PCI Biotech-sjef Ronny Skuggedal. | Foto: PCI Biotech
GODE TILBAKEMELDINGER: – Vi har i 2024 fått oppmuntrende eksterne tilbakemeldinger fra tidligfase felttesting med vår fotokjemiske teknologi for produksjon av virusvektorer, sier PCI Biotech-sjef Ronny Skuggedal. | Foto: PCI Biotech

PCI Biotech har en kontantbeholdning på 41 millioner kroner. Det er nok til å drive ut året, ifølge selskapets resultatpresentasjon for det siste halvåret av 2023. 

Driftsunderskuddet til PCI Biotech er nå halvert, fra 20 millioner kroner i andre halvår av 2022 til 9,5 millioner. Driftsunderskuddet for hele året er redusert fra 22 millioner kroner i 2022 til 56,5 millioner. 

Reduksjonen i utgiftene skyldes omstruktureringen som selskapet utførte i 2022 med organisatorisk nedskalering og ved å satse på ikke-klinisk virksomhet.

PCI Biotech satser nå for fullt på selskapets fimaNAc-teknologi innen genterapiproduksjon. Den videre utviklingen av teknologien innen dermatologi skal begrenses til samarbeidsprosjekter. 

FimaNAc er en målrettet intracellulær leveringsteknologi for nukleinsyreterapi. PCI Biotech inngikk på slutten av fjoråret en samarbeidsavtale med det som skal være en markedsledende, europeisk aktør. 

– Vi har i 2024 fått oppmuntrende eksterne tilbakemeldinger fra tidligfase felttesting med vår fotokjemiske teknologi for produksjon av virusvektorer. Dette anser vi som et grønt lys for videre utvikling av plattformen vår, ettersom det bekrefter teknologiens potensial til å øke utbyttet og redusere urenheter i virusvektorproduksjonen, sier administrerende direktør Ronny Skuggedal i en børsmelding. 

PCI Biotech skal bruke 2024 på å skalere teknologien ytterligere mot prosesser som er mer representative for kommersiell produksjon, ifølge Skuggedal, som også skal bruke tiden på å vurdere finansielle og strategiske løsninger for å sikre fortsatt drift etter at året er omme. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også