GE Healthcare hever sin resultatprognose – drar fordel av godkjenning av alzheimers-behandling

Selskapet sier den kommersielle lanseringen av Alzheimers-behandling vil bidra til å øke etterspørselen etter bildebehandlingsutstyr på sykehus og medisinske sentre neste år. 
HEVET RESULTATPROGNOSE: Peter Arduini, administrerende direktør i GE Healthcare, tror lansering av alzheimers-behandling vil føre til en betydelig vekstmulighet for selskapet. | Foto: GE Healthcare
HEVET RESULTATPROGNOSE: Peter Arduini, administrerende direktør i GE Healthcare, tror lansering av alzheimers-behandling vil føre til en betydelig vekstmulighet for selskapet. | Foto: GE Healthcare

U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) har foreslått en bredere dekning for en type hjerne-skanning som brukes til å identifisere et nøkkelprotein i Alzheimers-sykdom som kan avgjøre pasienters kvalifikasjoner for den nye behandlingen, skriver Reuters.

Administrerende direktør Peter Arduini sier i sammenheng med rapporten fra årets andre kvartal at dette vil være en «betydelig vekstmulighet» for alle selskaper som tilbyr PET-skanning og molekylær avbildning. 

Biogens Alzheimer-middel Leqembi ble tidligere i juli godkjent av den amerikanske regulatoriske myndigheten FDA til behandling av pasienter med Alzheimers sykdom. Legemidlet er et antistoff som reduserer mengden av proteinet amyloid beta i hjernen. Ifølge studier reduserer midlet sykdomsprogresjonen med 27 prosent hos pasienter som befinner seg i en tidlig fase av Alzheimers. 

GE Healthcare sin hevede resultatprognose kommer av at tilgjengeligheten av elektroniske komponenter ble forbedret, noe som gjør det mulig for selskapet å øke produksjonen og prisene for utstyret sitt. 

Røngten og ultralydmaskin-selskapets totale kvartalomsetning ble på 4,8 milliarder dollar, som er rundt 48 milliarder norske kroner. MR-maskiner sto for mer enn halvparten av dette salget, mens 839 millioner dollar (8,5 milliarder kroner) kom fra ultralydenheter.

GE Healthcare utvikler og produserer blant annet kontrastmidler for bruk i billeddiagnostikk (røntgen og CT) i hele verden. De er Norges største eksportselskap innen helseindustrien, og står for to prosent av norsk fastlandseksport. GE lanserte i fjor at de vil investere 800 millioner kroner i fabrikken deres i Lindesnes. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også