Sanofi kjøper amerikansk diabetes-selskap

Den franske legemiddelgiganten blar opp 2,9 milliarder dollar for å kjøpe Provention Bio.
SØMLØS INTEGRASJON: Olivier Charmeil fra Sanofi ser ikke for seg at det blir et problem å jobbe sammen med ny-oppkjøpte Proventions Bio. | Foto: Sanofi
SØMLØS INTEGRASJON: Olivier Charmeil fra Sanofi ser ikke for seg at det blir et problem å jobbe sammen med ny-oppkjøpte Proventions Bio. | Foto: Sanofi

Sanofi melder mandag at de kjøper amerikanske Provention Bio for 2,9 milliarder dollar. Avtalen inngås så Sanofi får sikret seg tilgang til Proventions diabetes-forsinkende behandling TZIELD (teplizumab-mzwv), som ble godkjent til bruk i USA i 2022. 

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Behandling med TZIELD kan gis til pasienter som har fase 2 av type en diabetes, for å forsinke utviklingen til fase 3 type 1 diabetes. Det er først i fase 3 at beta-celle-nivåene til pasienter med type 1 diabetes har falt nok til at symptomer slik om nedsatt synsfunksjon, økt sult og tørst og hyppig urinering finner sted. 

Avtalen kommer på bakgrunn av en allerede eksisterende avtale mellom de to selskapene. 

– Gitt vårt allerede eksisterende partnerksap og komplementære arbeid innenfor diabetes- og immunologiområdene, ser vi for oss en sømløs integrasjon og utøvelse, sier Olivier Charmeil, leder for «generell medisin»-porteføljen til Sanofi.

Sanofi forventer at avtalen er fullført innen andre halvår i 2023. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også