Arctic Bioscience: Studie godkjent for start i EU

I januar fikk Ørsta-selskapet Arctic Bioscience godkjennelse av britiske helsemyndigheter til å starte fase 2b-studien sin i Storbritannia. Nå kan selskapet inkludere pasienter også i Norge, Finland, Tyskland og Polen.
KLAR FOR START: Christer L. Valderhaug og Arctic Bioscience kan nå inkludere pasienter til studien sin fra alle deres planlagte studiesteder i Europa.
KLAR FOR START: Christer L. Valderhaug og Arctic Bioscience kan nå inkludere pasienter til studien sin fra alle deres planlagte studiesteder i Europa.

Børsnoterte Arctic Bioscience skal i en 2b-studie undersøke sikkerheten og effekten av legemiddelkandidaten sin, HRO350, på pasienter med mild-til-moderat psoriasis. 

Studien er forøvrig randomisert, dobbelblind og placebo-kontrollert.

12. januar fikk de lov til å starte studien i Storbritannia, og 31. januar ble første pasient inkludert i studien.

Nå kan selskapet begynne å inkludere pasienter ved flere studiesteder i Europa, etter en godkjenning i EU. Norske, finske, tyske og polske pasienter med psoriasis skal nå inkluderes i studien. Planen er å inkludere 519 pasienter. Inkluderingsperioden forventes å våre i seks måneder, opplyser selskapet i en børsmelding.

HRO350 er en «kompleks lipid matrise» utvunnet fra silderogn. Selskapet har tidligere meldt at de er i gang med å se etter en kommersiell partner for salg av HRO350.

Selskapet har hovedkontor ved Ørstafjorden og herfra fiskes fisken som er sentral i selskapets portefølje. Selskapets omsetning kommer ikke fra salg av legemidler, men av kosttilskudd basert på silderogn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også