Photocure i minus – forventer vekst i 2023

– Vi ser allerede tegn til positive salgstrender i Nord-Amerika tidlig i 2023, sier Photocure-direktøren. 
VENTER VEKST: Administrerende direktør Dan Schneider håper på snarlig vekst. Nylig meldte Photocure og partneren Asieris at de starter en fase 3-studie i Kina. | Foto: Photocure
VENTER VEKST: Administrerende direktør Dan Schneider håper på snarlig vekst. Nylig meldte Photocure og partneren Asieris at de starter en fase 3-studie i Kina. | Foto: Photocure

Fjerde kvartal for Photocure endte med et resultat før skatt på minus 28,6 millioner kroner. Tilsvarende kvartal i 2021 var resultatet minus 33 millioner kroner. 

Driftsresulatet (EBIT) var på minus 23,1 millioner kroner, tilsvarende var på minus 11,5 millioner kroner i fjerde kvartal 2021. 

Forventer vekst i inntekter

Administrerende direktør Dan Schneider sier i en pressemelding at selskapet forventer en inntektsvekst på 20 prosent fra Hexvix/Cysview-salg, på bakgrunn av et økende antall som har installert utstyr for blålysbehandling, blant annet. 

– Vi ser allerede tegn til positive salgstrender i Nord-Amerika tidlig i 2023, og i Europa ser vi at mønsteret for bestillingene fra tyske sykehus ser ut til å komme tilbake til normal vekst, sier Schneider. 

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på minus 16,9 millioner kroner. Tilsvarende kvartal året før var EBIDTA minus 5,5 millioner kroner. Omsetningen økte med ti prosent, til 104,2 millioner kroner. 

Inntektene fra salg av legemidlet Hexvix (Cysview i USA/Canada) kom på 94,9 millioner kroner, mot 94,2 millioner kroner samme kvartal året før. 

Starter fase 3-studie i Kina

Photocures legemiddel Hexvix, som markedsføres som Cysview i USA og Canada, er et diagnostikum for blærekreft som kan brukes sammen med blått lys. Middelet føres inn i blæren via kateter. Etter tømming av blæren kan klinikeren etter noe tid undersøke blæren for kreft med blått lys.

Nylig meldte Photocure og partneren Asieris at de starter en fase 3-studie i Kina hvor de skal undersøke sikkerheten og treffsikkerheten til Hexvix målt opp mot standardbehandlingen med hvitt lys, skriver Photocure i en melding. De skal i denne omgang undersøke pasienter med ikke-muskelinfiltrerende blærekreft (NMIBC).

Dette gjør selskapet for å få markedsføringstillatelse i fastlands-Kina for produktet. Photocure kaller dette en «bridging trial» som skal bekrefte tidligere forskningsfunn på behandling på den kinesiske befolkningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også