Nye blærekreft-resultater fra Photocure

Resultatene fra en studie som viser utsatt og redusert risiko for tilbakefall hos veteraner i USA ble presentert under kreftkongressen ASCO GU.
BLE PRESENTERT: Administrerende direktør Dan Schneider og Photocure har støttet undersøkelsen som ble utført blant amerikanske veteraner. Funnene ble nylig presentert under en kreftkongress i San Francisco. | Foto: Photocure
BLE PRESENTERT: Administrerende direktør Dan Schneider og Photocure har støttet undersøkelsen som ble utført blant amerikanske veteraner. Funnene ble nylig presentert under en kreftkongress i San Francisco. | Foto: Photocure

Photocure sin behandling av blærekreft ved å bruke Blue Light Cystoscopy (BLC) i kombinasjon med legemidlet Cysview er blitt undersøkt blant veteraner i USA som får behandling ved The United States Veterans Affairs Healthcare System.

Til sammen 378 pasienter er inkludert studien, som ble presentert av Steven Williams, lege ved den medisinske avdelingen til Universitetet i Texas, i slutten av forrige uke, ifølge en pressemelding fra Photocure. 

I studien ble pasienter med ikke-muskelinfiltrerende blærekreft behandlet med enten Photocures blålysbehandling med Cycview eller hvitt lys. 

Utsetter tilbakefall

Utgangspunktet til studien har vært å finne ut hvordan blålysbehandling fungerer hos pasienter med ikke-muskelinfiltrerende blærekreft (NMIBC) i en setting der pasientene får den samme tilgangen på behandling (equal access).

Analysen viser at mediantiden for det første tilbakefallet var signifikant lenger hos pasientene som fikk blålysbehandling, med 40 måneder versus 26 måneder hos de som ble behandlet med hvitt lys. 

Det var også en signifikant reduksjon i risikoen for tilbakefall hos de som ble behandlet med Photocures behandling. 

– Dataene støtter gjeldende retningslinjer som anbefaler bruk av BLC hos pasienter med NMIBC for å forbedre oppdagelsen og redusere tilbakefall, sier Williams i meldingen.

Afroamerikanske og hvite

Studien skulle også se på om behandlingen gir ulike utfall hos afroamerikanske og hvite. 34 personer i studien var afroamerikanske og 300 hvite. 

Det ble ikke påvist noen signifikant forskjell mellom afro-amerikanske og hvite når det gjaldt tilbakefall, progresjon og samlet overlevelse. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også